'Les trois cols': een mountainbike-of wandeltocht

Het Massif des Maures in de Var, waar Camping**** Les Jardins de La Pascalinette® gevestigd is,  ligt tussen tussen Fréjus en Hyères.

De tocht ‘Les trois cols’, start vanaf Bormes-les-Mimosas (office de tourisme) en kan per mountainbike of te voet gemaakt worden. Een route van ongeveer 15 km, duurt zo’n 5.30 uur te voet en kent een hoogteverschil van 592 m.

Onderweg geniet je van een panoramisch uitzicht op de îles d’Or, en de hele kust van de Var. Ontdek La Pierre d’Avenon, het hoogste punt in het Maures-gebied (450 m).

Blikvangers zijn uiteraard de drie cols: Landon, Gratteloup en Caguo Ven, maar langs de route vind je ook de ND de Constance, als je een stukje van de GR 90 neemt.

Het landschap dat zo typerend is voor de Côte d’Azur en zeker ook voor de Var bestaat uit schitterende vegetatie, en vanaf de Col du Landon, als het weer meezit, kun je zelfs de Alpen zien. Elke etappe van deze tocht is een ware Coin de Paradis® !

Zorg voor een geschikte uitrusting, en vooral water! Zodat je bij terugkomst op de camping niet uitgedroogd bij het zwembad neerploft!

  • ‘Les trois cols’
    Office de Tourisme
    1 Place Gambetta
    83230 Bormes-les-Mimosas
  • Latitude : 43.152045
    Longitude : 6.343079