Snorkelen door de Jardin des Mattes

© OT La Londe

Zin in een onvergetelijk uitstapje met de hele familie naar het strand vlakbij de camping?
Ga op snorkelavontuur door de Jardin des Mattes…
Tussen de stranden L’Argentière en Le Pellerin, tegenover de Îles d’Or (de Gouden Eilanden) bij La-Londe-les-Maures, vind je een bewegwijzerde snorkelroute waar je in alle veiligheid – het wordt nergens dieper dan 4 meter – een rijk en gevarieerd ecosysteem kunt ontdekken.
Bekijk en bewonder de pracht van onze onderwaterwereld op een ludieke en educatieve manier. Alleen, met vrienden of met de hele familie, zoals het botanische parcous op Camping de La Pascalinette®.

De wonderen van de Middellandse Zee bij La-Londe-les-Maures

De zeefauna omvat vele soorten vis, weekdieren, schaaldieren, zeesterren… Ontdek ook de Posidonia zeewierbedden, beschermde maritieme bloemensoorten, de echte ‘longen’ van de Méditerranée.

Hoe volg je de route van de Jardin des Mattes?

De route is vrij toegankelijk voor iedereen die kan zwemmen en is uitgerust met een snorkelmasker met luchtpijpje en zwemvliezen. Je volgt de route aan de hand van 7 genummerde boeien met informatiepanelen over wat je kunt zien in dit onderwaterparadijs langs de Var-kust.

De route, waar in juli en augustus wordt gesurveilleerd, kun je ook langssnorkelen met een gids, via het Office de Tourisme van La-Londe-les-Maures (€ 8 voor volwassenen, € 4 voor kinderen tussen 8-12 jaar). Folders met beschrijving van de onderwater flora en fauna zijn verkrijgbaar bij het Office de Tourisme.

Wat er zo mooi aan is? Een fabelachtig onderwaterlandschap, kristalhelder water en een zee aan vissoorten om te ontdekken!

Na een eerste duikdoop met zuurstopflessen in één van de verwarmde zwembaden in het parc aquatique (waterpark) op onze camping in de Var, kan je in plaats van een snorkeltraject ook een sereuze (diep)zeeduik overwegen. Bijvoorbeeld bij de schitterende rede van Toulon, bij Porquerolles of bij het Parc National de Port-Cros!

Alleen maar avonturen tijdens de vakantie op onze camping in de Var!

  • Jardin des Mattes
    83250 La Londe-les-Maures
  • Latitude : 43.12121
    Longitude : 6.26384