Stranden in de Provence die toegankelijk zijn voor honden

Zoek je een strand waar honden toegelaten worden ?

Goed nieuws ! In Hyères is het strand van Mérou vrij toegankelijk voor onze trouwe viervoeters !

Als je een huisdier hebt, is het meestal leuk om deze ook mee te nemen op vakantie. Op de 4-sterren camping Les Jardins de La Pascalinette ® in La Londe-les-Maures zijn honden van harte welkom (en dat blijkt ook wel uit onze mascotte!), dus het is belangrijk voor ons om je te informeren over goede ‘hondvriendelijke’ adressen in de regio. Zo kunnen jij en je huisdier volop genieten van de vakantie in de Provence.

De zomervakantie doorbrengen op een camping onder de Provençaalse zon is de garantie voor het mooiste verblijf dat je je kunt voorstellen. Bij ons is het mooi weer, het is aangenaam warm en onze campinggasten hebben het geluk om te kunnen genieten van het plezier om te kunnen zwemmen langs de talloze stranden. Op slechts een paar minuten van onze camping aan de kust liggen plaatsen als Bormes-les-Mimosas, Le Lavandou en Hyères en hier kun je overal perfect terecht met het hele gezin voor verkoeling of waterpret in de prachtige Middellandse Zee.

Huisdieren toegestaan op het strand in de Provence
Mascotte van de camping aan het strand

In Hyères hebben honden ook een strand!

En omdat we weten dat onze huisdieren snel last hebben van de warmte, is het extra fijn dat ze heerlijk kunnen afkoelen in verfrissend en schoon zeewater. Er zijn diverse stranden hier in de Provence waar honden toegestaan zijn. En of dat allemaal nog niet genoeg is, kunnen we ook nog meedelen dat er onlangs nog een nieuw strand is opengesteld voor honden, de cani-plage in Hyères!

Hondvriendelijk strand in Hyères in Zuid-Frankrijk- By capdexai66 - Pixabay
Een fijne vakantie met je huisdier in Zuid-Frankrijk

Het strand van Mérou: een paradijselijke badplaats voor honden

De gemeente Hyères, gevraagd door veel hondenbezitters die teleurgesteld waren dat ze hun dieren niet mee mochten brengen naar het strand, heeft zeer recent dit gebied speciaal gereserveerd voor honden, op het strand van Mérou, gelegen tussen Ayguade en les Salins (Zeeboulevard).

Het voor honden gereserveerde gebied wordt afgebakend door een houten hekwerk en er zijn duidelijke borden met de regels die de eigenaren van dieren informeren over hoe ze gebruik mogen maken van het strand met hun huisdier.

Het strand schoon achterlaten door de uitwerpselen van je hond op te rapen is uiteraard een noodzaak die niet achterwege mag worden gelaten. Bij de strandopgangen en de daarvoor bestemde bakken zijn speciaal afvalzakjes verkrijgbaar. De burgemeester van de stad rekent erop dat de hondeneigenaren hun verantwoordelijkheid nemen om het strand altijd schoon achter te laten zodat iedereen er zo lang mogelijk van kan genieten.

Op vakantie naar de Provence met je hond! - By freddie10 - Pixabay
Hondenstrand Cani-plage in Hyères, Provence

Een aangename plek om te spelen en te zwemmen

Cookie, Médor, Chipie, Cannelle en hun vrienden zullen blij zijn te horen dat ze niet alleen kunnen zwemmen bij het strand, maar ook voetballen en sporten op de voor hen gereserveerde plek. Het hele jaar door kunnen onze gasten en vakantiegangers hun trouwe viervoeters vrij meenemen om af te koelen in het zeewater of gewoon samen te genieten van een wandeling op het strand. Hier kunnen ze echt in alle vrijheid ravotten, wat op andere stranden vaak niet mogelijk is omdat ze aangelijnd dienen te zijn. Dat is pas een hondvriendelijke bestemming!

Iets verder van de camping ligt nog een strand, in La Seyne-sur-Mer, waar in het hoogseizoen ook honden zijn toegestaan. Direct naast het watersportcentrum van Sablettes (in Saint-Elme), is het hondenstrand opnieuw een waar paradijs voor onze trouwe metgezellen!

*Houd er rekening mee dat honden van categorie 1 op deze stranden verboden zijn.

  • Strand van Mérou in Hyères is toegankelijk voor honden
    Boulevard du Front de Mer
    83400 Hyères
  • Latitude : 43.10745
    Longitude : 6.18064