Markten in de Provence
Proef en geniet van de geuren en kleuren
op de markten van de Provence nabij de camping
Wat is er te zien in de Provence?
Bezoek de Provençaalse dorpjes in de heuvels
tijdens je vakantie op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette

Tourrettes, een heuveldorp vol met verrassingen

Tourrettes, un Provençaalse parel verborgen in de regio Var

De 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® in La Londe-les-Maures laat je graag kennismaken met de dorpjes in de heuvels van het Pays de Fayence. Vandaag is het plaatsje Tourrettes aan de beurt !

Tourrettes, gelegen in ons prachtige departement de Var in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, is een pittoresk dorpje dat bezoekers verleidt met zijn authentieke charme en Provençaalse sfeer. Genesteld in het hart van een regio die rijk is aan geschiedenis en adembenemende landschappen, is Tourrettes een tijdloos toevluchtsoord. Ga met ons verder en ontdek het Provençaalse erfgoed en de cultuur van onze aanraders in Nos Coins de Paradis®.

Een reis door de tijd

Het dorp Tourrettes, met de geplaveide straatjes en stenen huizen, neemt z’n bezoekers mee naar een andere tijd. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de oudheid en elke straathoek vertelt wel een stukje van deze lange geschiedenis. De Saint-Andrékerk uit de 17e eeuw is een architectonisch juweeltje dat getuigt van het religieuze verleden van de streek. De gevels met hun warme kleuren en schaduwrijke pleinen nodigen uit tot flaneren en spreken tot de verbeelding van liefhebbers van geschiedenis en authenticiteit.

De Provençaalse ambachten en markten.

Tourrettes staat ook bekend om zijn lokale ambachten. De ambachtslieden van het dorp houden vast aan eeuwenoude tradities en creëren unieke en authentieke voorwerpen. Aardewerk, mandenmakerij en bestek zijn enkele van de ambachtelijke specialiteiten waar Tourrettes bekend om staat. Bezoekers kunnen deze schatten ontdekken in de straten, waar kleine werkplaatsen en winkeltjes hun deuren openen om hun kennis graag met je delen.

De Provençaalse markten zijn een andere must-see attractie in Tourrettes. Elke week staan ​​de kraampjes vol met lokale producten, zoals olijfolie, honing, aromatische kruiden en kazen, wat een explosie van mediterrane smaken en geuren oplevert. De markten zijn ook de perfecte gelegenheid om de vriendelijke lokale bevolking te ontmoeten en te genieten van de vriendelijke sfeer die in het dorp heerst.

Te bezoeken lokale markten in de Provence tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk
Te bezoeken lokale markten in de Provence tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk

De omringende natuur en festivals

Lavendelveld zover het oog reikt

Tourrettes ligt aan de voet van het Esterel-massief en profiteert daarmee van een uitzonderlijke natuurlijke omgeving. Liefhebbers van onze 100% natuurcamping kunnen hier volop kennismaken en genieten van de landschappen in de omgeving, van beboste heuvels en lavendelvelden tot groene valleien. Voor de liefhebbers van een sportieve vakantie bieden de vele wandelpaden de mogelijkheid om de regio te verkennen en adembenemende uitzichten te bewonderen.

Tourrettes komt ook het hele jaar door tot leven dankzij de talrijke culturele evenementen en festiviteiten. Muziekfestivals, artistieke tentoonstellingen, thematische beurzen… het dorp biedt een rijk programma om bezoekers en omwonenden te vermaken. Deze mogelijkheden zijn ideaal om het lokale leven te ontdekken, kunstenaars te ontmoeten en de traditionele Provençaalse keuken te proeven.

Tourrettes, met zijn tijdloze charme, zijn bewaard gebleven erfgoed en zijn vriendelijke sfeer, is een bestemming waar je niet om heen kunt, als je de Provence in al zijn pracht wil ontdekken. Tussen geschiedenis, ambachten, natuur en festiviteiten biedt het dorp een complete en authentieke ervaring, die de bezoekers uitnodigt om zich onder te dompelen in de Provençaalse manier van leven. Een reis naar Tourrettes is een echte reis door de tijd, waar de aangename Provençaalse manier van leven zich op elke straathoek openbaart.

  • Latitude : 43.62459
    Longitude : 6.71956