De dorpen van de Provence die je kunt bezoeken
De Provence
in z’n meest authentieke vorm
Saint-Paul-en-Forêt Provence Zuid-Frankrijk
Een kleine verfrissende pauze
aan de oevers van de rivier de Endre

Saint-Paul-en-Forêt, een ontsnapping uit het bos

Saint-Paul-en-forêt, een kruispunt aan de rand van het Estérel-massief

Ben je op vakantie op de 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ®?

Dan moet je echt een uitstapje maken naar het dorp Saint-Paul-en-forêt, één van de 9 heuveldorpjes van het Pays de Fayence.

Saint-Paul is een authentiek dorp dat in het hart van weelderige vegetatie ligt en bezaaid is met aan kleine, authentieke Provençaalse straatjes. Het vormt daarmee dan ook een prima startpunt voor prachtige wandelingen door de uitgestrekte bossen eromheen.

Een typisch dorp met een perfecte ligging

Dankzij de nabijheid van talrijke bezienswaardigheden, ligt dit dorp halverwege tussen de zee (ongeveer 30 minuten), de bergen (1 uur van Gréolières) en de Gorges du Verdon (1 uur en 45 minuten), waardoor liefhebbers van sportieve vakanties hier hun hart kunnen ophalen wat de keuze betreft qua te ondernemen activiteiten.

 Sint-Jozefkapel in Saint-Paul-en-Forêt, dorp in de Provence.
St Paul en Forêt – St. Joseph-kapel / Foto: Marianne Casamance – Creative Commons Attribution

In het dorp kan je heerlijk door de charmante straatjes slenteren en de historische plekken en monumenten ontdekken en bezoeken. Dit karaktervolle dorpje, dat een markante geschiedenis kent, heeft diverse bezienswaardigheden, waaronder:

De Saint-Joseph-kapel die het dorp domineert,

• De kerk van Saint-Paul (begin 18e eeuw),

• Het oude washuis in Pascaret,

• De brug over de Endre,

• De fontein en het kerkplein.

Voor de liefhebbers van natuur

Heb je voor onze camping gekozen omdat je van de natuur houdt? Dan ga je heel blij worden van de vele wandelroutes die je rond Saint-Paul-en-Forêt kunt gaan ontdekken!

Het meer van Rioutard

Ten zuiden van het dorp ligt het meer van Rioutard, te midden van een bos van dennen- en kurkeiken. Als je van vissen houdt, ben je hier aan het juiste adres om je favoriete sport te beoefenen. Daarnaast kun je ook mooie wandelingen maken rondom het meer over het gemarkeerde botanische pad. Met het Décou’Verte ®-parcours op de camping, maak je ook nog eens kennis met de Provençaalse begroeiing!

Om deze wandeling van 2 uur (7 km) te voltooien, volg je de Chemin de la Tire naar het meer, waar je dan omheen kunt lopen.

Trestaure les Bois

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad voor een lange wandeling in het bos. Tijdens deze wandeling ga je allerlei soorten bomen ontdekken, die typisch zijn voor de regio hier in Zuid-Frankrijk, waaronder de olijfbomen in de buurt van de Saint-Joseph-kapel.

De geel gemarkeerde route vertrekt vanaf het gemeentehuis van Saint-Paul-en-Forêt en duurt ongeveer 4 uur (ca.12 km).

La forêt Royale

Hier kun je een fijne, landelijke wandeling maken met een doorsteek door het eeuwenoude bos van Saint-Paul, waar de Endre doorheen stroomt. Dit is een fraaie rivier met kristalhelder water. Net als je favoriete natuurcamping biedt ook het zogenaamde ‘Koninklijk Bos’ een weelderige vegetatie!

De wandeltijd bedraagt ​​zo’n 2,5 uur (8 km). Om er te komen volg je het Royal Forêt-pad, loop je door de rivier de Endre (hier is de rivier uiteraard niet diep) en vervolgens de vallei van Fontcounille en Crestecan in. Keer dan terug naar het startpunt.

  • Latitude : 43.56782
    Longitude : 6.69216