De onderwaterroute van Giens

De camping heeft je al eens voorgesteld aan de organisatie Un fauteuil à la mer, die tot doel heeft waterrecreatie toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

 Een van hun aantrekkelijke initiatieven was de realisatie in de zomer van 2018, van een aangepast en toegankelijk onderwaterparcours op het schiereland Giens vlakbij het ponton Pierre Caron.

Geschikt voor elke soort handicap biedt deze bewegwijzerde route een veilige mogelijkheid om de onderwaterwereld van de Méditerranée te verkennen.

Par F. Ducarme, Travail personnel, Commons.wikimedia.org

La plage de la Vignette is een mooi varoise strand, met sinds 2011 het keurmerk Tourisme & handicap, en je vindt er steeds meer aangepaste activiteiten.

Waterscooter, kajak, zwemmen, duiken, varen en nog veel meer; het is nu allemaal toegankelijk voor iedereen! Geweldig toch?

Hijsinstallaties, rolstoelen, harnassen, alles is volkomen veilig en volledig afgestemd op een onbezorgde verkenningstocht van de wondere onderwaterwereld van de Méditerranée.

Niet minder dan zes onderwaterobservatiepunten markeren de route. Op elk van de panelen wordt de fauna en flora van de omgeving toegelicht.

De organisatie heeft ook een onderwaterpropeller beschikbaar voor mensen met een lage mobiliteit, een transparante kajak, FM-snorkels en zelfs een onderwatercamera bij de eerste boei, die opnames maakt voor mensen die niet het water in kunnen.

De onderwaterwandeling  is uitgezet in een geheel beveiligde zone, waar motorvaartuigen tot op een afstand van 300 meter verboden zijn.

Het motto van de organisatie is : ‘je verschil delen, is onverschilligheid afwijzen’!

Dat van de camping zou kunnen zijn: ‘vakantie is voor iedereen’!

  • Ein geeigneter und zugänglicher Unterwasserpfad in Giens
    Bd Herriot - Giens
    83400 Hyères-les-Palmiers
  • Phone : 06 52 16 53 02 (Association Un Fauteuil à la mer)
  • Latitude : 43.035766
    Longitude : 6.137052