De mooiste ongerepte stranden van de Côte d’Azur
Een paar geheime stranden in de Provence
zijn nog ongerept en weinig bezocht
Natuurstrand in Hyères
Zin om even helemaal alleen te zijn
op een strand langs de Côte d’Azur?

De geheime stranden van de Provence

Onze 4-sterren camping Les Jardins de La Pascalinette ® tussen Hyères en Bormes-les-Mimosas in de Provence, streeft ernaar om jou naar de leukste plekjes hier in Zuid-Frankrijk te sturen voor al je gezinsactiviteiten. Wij vertellen je waar je zeker heen moet gaan tijdens je verblijf hier aan de Côte d’Azur, om het beste en mooiste van deze regio te zien en beleven.

Vandaag wijdt het team van jouw milieubewuste camping camping een artikel aan de vakantiegangers die, net als de camping, natuurliefhebbers zijn en de wilde stranden van de Provence willen ontdekken. Het klopt dat de meeste van deze stranden niet altijd net zo makkelijk bereikbaar als de populaire familiestranden. Eenmaal aangekomen echter, ervaar je dat ze een stuk rustiger zijn dan de overige stranden. En ook deze ongerepte stranden bieden nog steeds een prachtige en adembenemend landschap. Zelfs de meest doorgewinterde strandganger zal hier volop van gaan genieten.

Hier is een niet-uitputtende selectie van de ‘geheime stranden’ langs de kust van de Provence. De beste adresjes van onze Paradijselijke Plekjes in de regio die we graag met jou delen! 😉

Het strand van Pontillon de l’Escampo Bariou

Dit kiezelstrand, dat in het zuidwesten van het schiereiland ten zuiden van Hyères ligt, is het meest ongerepte strand van Giens. Je komt er niet zo makkelijk, enkel via het kustpad dat langs het aangrenzende strand van Darboussières loopt. Het wat afgelegen en natuurlijke strand, dat omgeven wordt door een dicht dennenbos, bied je dan wel weer garantie op een moment van rust (zelfs midden in het hoogseizoen in de zomer!) en dat direct aan de Middellandse Zee. Omdat het onderwaterleven van zowel planten als dieren hier erg belangrijk is op deze beschermde plaatsen, raden we je aan een masker en snorkel mee te nemen om bijvoorbeeld de octopussen, zeesterren en maanvissen goed te kunnen bewonderen.

Het strand van la Reine Jeanne – Malherbe in Bormes-les-Mimosas

Het strand van Reine Jeanne ligt op zo’n 100 m van het strand van Galère, ten oosten van Fort Brégançon en wordt vaak beschreven als een van de mooiste stranden aan de Côte d’Azur. Dit prachtige stuk fijn zand is gereserveerd voor de wat meer avontuurlijk ingestelde vakantieganger, want ook hier is de toegang vrij moeilijk (en zeker af te raden met kinderen!). Het strand wordt meestal per boot bereikt. De meer sportieve strandliefhebbers kunnen er te voet komen via het strand van Galère, maar let op, want sommige passages zijn vrij moeilijk. Je bent lopend ongeveer een uur onderweg, gerekend vanaf de parkeerplaats aan het strand van Brégançon.

Het strand van Langoustier in Porquerolles

Porquerolles, het favoriete eiland van de camping, is een klein juweeltje van de Middellandse Zee dat vele verrassingen in petto heeft voor zijn bezoekers. Familiestranden zoals het d’Argent-strand of het Notre Dame-strand. Hier zijn ook nog diverse bezienswaardigheden te ontdekken, die maar weinig mensen kennen. Het strand van Langoustier is er één van. Dit strand, dat langs de westkust van het eiland ligt, is alleen toegankelijk voor liefhebbers van sportieve vakanties! Het duurt inderdaad ongeveer anderhalf uur wandelen of 50 minuten fietsen om er te komen en te kunnen genieten van het fantastische uitzicht dat je hebt op het kleine eilandje Langoustier. Fijn wit zand, kristalhelder water, rust… de beloning is mooi, maar hij moet wel verdiend worden!

Ongerept strand langs de kust van de Middellandse Zee
Strand van Langoustier

En nog diverse andere bezienswaardige stranden…

Anse San Peyre tussen La Garde en Le Pradet, Pointe Prime of Pointe de L’oustaou de Diou in Porquerolles, het Four à Chaux-strand in Giens… Ontdek de mooiste stranden van de Provence langs de Côte d’Azur, de vele verborgen schatten die verspreid rondom de camping liggen en je een onvergetelijke vakantie in het zuiden van Frankrijk gaan bezorgen.

En kom na een geweldige dag aan en in zee je even ‘ontzouten’ in één van de verwarmde zwembaden van het waterpark op de camping!

Het waterpark van camping Les Jardins de La Pascalinette® in Hyères
Bij de zwembaden op de camping heb je ook een strand!