Een camping nabij Aix-en-Provence

Een cultureel uitstapje naar Aix-en-Provence vanaf de camping

Op ongeveer een uur van de camping vindt u de culturele hoofdstad van de Provence, Aix-en-Provence!

Op zo’n 30 km van Marseille biedt Aix-en-Provence een jaloers makende mix van monumenten, fonteinen en een gevarieerd horeca aanbod. Ook de omgeving en de prachtige kalkstenen berg Mont Sainte Victoire, die boven de stad uitrijst en die model stond voor veel werken van Cézanne, zijn een bezoek waard.

Wat is er te doen in Aix-en-Provence?

Camping de la Pascalinette nodigt u graag uit de schatten van deze mooie fonteinenstad te ontdekken tijdens een dagtrip.

Een straat die u absoluut niet mag missen, de ‘Champs Elisées’ van Aix-en-Provence, de befaamde Cours Mirabeau! Vergaapt u aan de enorme platanen, de prachtige hotels met hun fraaie gevels en indrukwekkende houten toegangsdeuren. Maak ook een foto van de mooie sculpturen, bezoek de beroemde café’s en brasseries als ‘La Belle Epoque’, en de vele monumenten die een omweg waard zijn. Wandel bijvoorbeeld langs het oude aartsbisschoppelijke paleis en de kathedraal Saint-Sauveur uit de 12e eeuw.

Het Pavillon de Vendôme (17de eeuw), het stadhuis (14de eeuw) en het mausoleum van Joseph Sec (eind 18de eeuw) zijn stuk voor stuk bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Tussen twee monumenten in zal u ongetwijfeld langs een van de vele fonteinen van de stad wandelen. Zo is er de fontein van de Rotonde (1860), die van het stadhuis (1756), die van de Place d’Albertas em de Moussue-fontein van waaruit een warmwaterbron stroomt.

Fontaine de la Rotonde – Crédit : Rainbow0413

Als kunstenaarsstad beschikt Aix-en-Provence over een rijk artistiek erfgoed. Via een speciale voetgangersroute kunt u de geliefde plekken bewonderen die Paul Cézanne inspireerden, zijn atelier en zijn tuin te bezoeken. Zelfs met kinderen!

Het Granet Museum en het Caumont Centre d’Art zijn eveneens plaatsen die de kunstliefhebbers op de camping zeker zullen weten te waarderen.

Maar de stad is ook geschikt om te winkelen. Aix, met zijn straatjes, zijn restaurantjes en zijn talloos vele boetiekjes hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op iedereen die van shoppen houdt.

Tradities en horeca in Aix-en-Provence

Veel gerenommeerde makers van de befaamde santons de Provence die u in de Kerststal terugvindt, hebben hun atelier in Aix.

Voor wat betreft de gastronomie valt er wat te ontdekken voor iedereen die nog nooit een calisson d’Aix heeft geproefd. Een snoepje van amandelmarsepein dat u aan z’n vorm uit duizenden herkent, en typisch Provençaals is. Zoals de noga en de gekonfijte vruchtjes van bijvoorbeeld Roi René of de chocolade van Puyricard.

Terug op de camping na een dag in Aix-en-Provence

Aan het einde van de dag kunt u eerst een kijkje nemen bij een van de Coins de Paradis® die de camping geselecteerd heeft, zoals Aubagne of Saint -Maximin voor u deze heerlijke dag afsluit in een van onze zwembaden!

  • Latitude : 43.527923
    Longitude : 5.435655