Seillans, natuur die in contact staat met de geschiedenis

Provençaalse parel tussen geschiedenis en natuur

Ben je benieuwd naar wat je allemaal kunt gaan doen in de Provence tijdens je vakantie op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ®? Volg de gids en ontdek samen met ons een van de 9 heuveldorpjes van het Pays de Fayence: Seillans.

Diep verstopt in het departement de Var, in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, onthult het dorp Seillans al zijn pracht tussen goed bewaard gebleven erfgoed en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving. Met zijn middeleeuwse straatjes, hedendaagse kunst en Provençaalse landschappen biedt Seillans een unieke ervaring voor liefhebbers van zowel cultuur en natuur.

Kasteel de Seillans – Credit: Ressort Loïs – Creative Commons Attribution / Kasteel de Seillans

Seillans, een middeleeuws dorp op een heuveltop, beschikt over een rijk erfgoed dat getuigt van de duizend jaar oude geschiedenis. De geplaveide straatjes slingeren tussen de stenen huizen en nodigen je uit voor een echte wandeling door de tijd. Het feodale kasteel, dat al uit de 11e eeuw stamt, kijkt uit over het dorp en biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende vallei.

De Saint-Léger-kerk uit de 16e eeuw is een ander architectonisch juweeltje, dat populair is bij liefhebbers van geschiedenis en religieuze kunst. Bovendien komt Seillans het hele jaar door tot leven op het ritme van lokale evenementen en Provençaalse tradities.

Festivals, ambachtsmarkten en culturele vieringen creëren een feestelijke sfeer, die bewoners en bezoekers samenbrengt. Deze momenten bieden een unieke kans om het lokale leven te ontdekken en deel te nemen aan de culturele rijkdom van het dorp.

Kunst en cultuur in de
kijker

Het dorp Seillans valt ook op door zijn toewijding aan hedendaagse kunst.

Het dorp beschikt over diverse kunstgalerijen, die een levendige en ook creatieve gemeenschap weerspiegelen. Lokale kunstenaars exposeren hun werken in een harmonieus geheel tussen het historisch erfgoed en de artistieke moderniteit van nu.

Elk jaar organiseert Seillans culturele evenementen zoals tentoonstellingen, concerten en uitvoeringen, waardoor bezoekers worden aangetrokken die op zoek zijn naar inspiratie en artistieke expressie.

Natuur en ontspanning staan ook op het programma

Omringd door beboste heuvels, olijfbomen en wijngaarden, biedt Seillans een ongerepte natuurlijke omgeving waarin het heerlijk ontspannen is. Natuurliefhebbers kunnen terecht op de wandelpaden die door het omringende landschap slingeren en een spectaculair uitzicht op de omgeving bieden. En voor degenen die al geïnspireerd zijn door de Décou’Verte-route van de camping, zijn er ook de mediterrane tuinen in Seillans, waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust die hier heerst.

Een rivier in Seillans – Credit: La Ferme Des Cairns – Creative Commons Attribution / Seillans, het dorp met 1001 rivieren.

En ook voor de fijnproevers is er van alles te beleven

Saraceense poort in Seillans – Credit: Ressort Loïs – Creative Commons Attribution / Bezoek de Provence en de PACA-regio

Seillans zou niet compleet zijn zonder de aanwezige gastronomie waar de Provençaalse smaken volop te ervaren zijn. De restaurants van het dorp bieden authentieke lokale gerechten, met verse producten uit de regio.

De wekelijkse markten zijn een ideale gelegenheid om lokale producten te proeven, van kazen tot seizoensfruit, en om jezelf onder te dompelen in het dagelijkse dorpsleven. Seillans, een parel van de Provence tussen geschiedenis en natuur, is een bestemming waar middeleeuwse charme harmonieus samengaat met artistieke levendigheid en Provençaalse rust. En of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een liefhebber van hedendaagse kunst of gewoon op zoek bent naar ontspanning in een ongerepte natuurlijke omgeving, Seillans heeft werkelijk voor iedereen wat te bieden met z’n authentieke karakter en schoonheid.

Een wandeling door Seillans is een uitnodiging om de eeuwige Provence te ontdekken en bewonderen, waar eeuwen elkaar kruisen en waar de natuur zich van haar mooiste kant laat zien.

  • Latitude : 43.63609
    Longitude : 6.64565