De eilanden van Paul Ricard mag je niet missen tijdens je vakantie in Le Var in Zuid Frankrijk

Ontdek, tijdens je vakantie op onze campingaan zee in de Var in Zuid Frankrijk, de eilanden Bendor en Les Embiez.

Bendor Island is gesloten tot 2026*

De eilanden van Paul Ricard, die op maar een paar minuten van Six-Fours-Les Plages en Bandol liggen, zijn de ideale bestemming voor als je er eens even helemaal uit wilt zijn.

Een weelderige groene natuur, een ongerepte kust met vrijwel geen verkeer… het is de perfecte plek voor een uitstapje met het hele gezin.

De medewerkers van de camping Les Jardins de la Pascalinette® in Hyères raden je deze twee parels van de Middellandse Zee aan, die elk een eigen karakter hebben.

Paul Ricard kocht deze eilanden in de jaren vijftig. Ze ziin speciaal aangelegd om bezoekers in een oasis van rust te kunnen ontvangen. Of je nu een liefhebber bent van een sport-, cultuur- of gezinsvakantie, deze twee eilanden bieden voor elk wat wils.

Het eiland Les Embiez : een sportieve bestemming in een ongerepte natuur !

Met vrijwel geen verkeer en vele mogelijkheden voor (water)sportliefhebbers, is het eiland Les Embiez de ideale plek voor een ontspannen vakantiedag met het hele gezin. Tennissen, roeien, kanovaren, wandelen, fietsen, een tochtje op zee – je zult je er geen moment vervelen. Er rijdt zelfs een treintje waarmee je een becommentarieerde rondrit over het eiland kunt maken.

De flora en fauna van de in totaal 95 hectaren groene natuur van de eilanden, is beschermd en zeer ongerept. Het onderwaterleven van de kreken en baaien rond de eiland is wereldberoemd. En wist je dat 90% van de mediterrane plantensoorten die we kennen op het eiland te vinden zijn?

Het oceanografisch instituut van Paul Ricard, dat zich in het Fort Saint-Pierre bevindt, is het hele jaar door open; in de zomer worden er tevens lezingen georganiseerd.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est Embiez.jpg.
Door Société Paul Ricard — Persoonlijk werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=113106716

Het eiland van Bendor: een echt kunstenaarsdorp.

We kunnen het niet over Les Embiez hebben, zonder zijn kleine broertje te noemen: het eiland Bendor. Het is tevens eigendom van Paul Ricard, en op het moment niet toegankelijk wegens werkzaamheden die nog tot 2026 duren.

Na zeventig jaar activiteit moet het eiland Bendor tijdelijk zijn deuren sluiten om aan zijn transformatie te beginnen. Via dit project zet de Paul Ricard Company zich in voor:
HERSTEL dit bedreigde juweel en pas het aan de milieueisen van onze tijd aan,
BEHOUD zijn unieke ziel en richt hem op de toekomst,
WELKOM beter de stamgasten van het eiland en degenen die het nog niet weten,
STRALEN over de hele wereld door van Bendor een nieuwe standaard voor Var-gastvrijheid te maken.

Vóór de sluiting vond je tussen de weinige kleurrijke Provençaalse villa’s, boetieks maar ook workshops waar veel persoonlijkheden uit de kunst en het entertainment waren uitgenodigd: Dali, Belmondo, Dutronc… Kunstgalerijen, kunstenaarsdorp, Bendor, angstvallig bewaakt door grote beelden met uitzicht op de zee, was een waar eerbetoon aan creativiteit.

Voor het eiland dicht ging, kon je er, te midden van de Provençaalse villa’s, winkeltjes en ateliers vinden, waar veel wereldberoemde artiesten zoals Dali, Belmondo en Dutronc kind aan huis waren. Met zijn grote standbeelden die over de zee uitkijken is Bendor een eerbetoon aan creativiteit.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est 1631px-ILE_DE_BENDOR_Le_port_1-1024x678.jpg.
Door Eric HOUDAS — Persoonlijk werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56049722

Bendor heeft ook sublieme panorama’s, en kreekjes met platte rosten waar je heerlijk van de Provençaalse zon kunt genieten. Maar helaas, we zullen dus nog even geduld moeten houden voor we opnieuw voet aan land van dit paradijsje kunnen zetten.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est ILE_DE_BENDOR_76-1024x678.jpg.
Door Eric HOUDAS — Persoonlijk werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56051160

Wil je de eilanden bezoeken ? Je vind alle informatie die je nodig hebt voor deze excursie bij de receptie van de camping.

Ondertussen kan je ook de andere Paradisjes® ontdekken die wij, jouw favoriete gezinscamping,voor je hebben uitgezocht.

Foto’s verstrekt door de Paul Ricard Company

  • De twee eilanden van Paul Ricard: Bendor en Les Embiez
    83140 Six-Fours
  • Phone : 04 94 10 65 21 (capitainerie)
  • Latitude : 43.07989
    Longitude : 5.78150