Ontdek Callian,
de authentieke Provence!

Callian - bezoek een heuveldorp van de Pays de Fayence tijdens je verblijf op de camping in de Var

Ontdek Callian, een van de negen heuveldorpjes van de Pays de Fayence, tijdens je verblijf op de camping in de Var

Ontdek de culturele and natuurlijke erfgoed van de Provence op 325m. hoogte

Als je je zelf vraagt «Wat is er te doen in de Var? », dan kunnen wij jou adviseren via ons sectie Onze Paradijsjes®!

Ondertussen raad de camping Les Jardins de La Pascalinette® jou aan om onze prachtige PACA regio te ontdekken via een van de negen heuveldorpen met uitzicht op de Estérel of de baai van Cannes.

Callian, tussen oude stenen en een bosmassief

De straten die in een boog rond het feodale kasteel zijn gerangschikt zijn karakteristieks van een Provencaals dorp. Het kasteel is trouwens bekend als een van de mooiste monumenten van het dorp. Het is gebouwd op een rotspunt, en sommige torens zijn uit de 12e en 13e eeuw. Tijdens Open Monumentendagen is het mogelijk om de Wachtkamer te bezoeken.

In Callian vind je nog veel meer monumenten:

  • het kasteel van Goerg
  • de kerk van Notre-Dame-de-l’Assomption
  • de kapel van Notre-Dame-des-Roses uit de Gallo-Romeinse periode
  • de kapel van Sint-Donat (2e – 5e eeuw)
  • de oliemolen uit 1815
  • een Romeins aquaduct…

Je kunt contact opnemen met het VVV kantoor van het dorp, dat rondleidingen organiseert om het historische en architecturale erfgoed te ontdekken.

Wandelliefhebbers zullen niet achterblijven, want het Camiole-circuit stelt u in staat om te wandelen in het groene landschap van het Estérel-massief. Of het nu voor een gezinswandeling of een sportieve wandeling is, heb je meer dan 425 km paden die het mogelijk maken om het hele grondgebied van Saint-Raphaël – Pays de Fayence in de Var te ontdekken.

Callian, een aantrekkelijk kunstenaarsdorp

Schilders, kleermakers, schrijvers hebben hun creatieve inspiratie gevonden in Callian, bijvoorbeeld Nadia en Fernand Léger, Christan Dior of de shrijver Anthony Burgess, Juliette Adam of de schilder Édouard Goerg noemen.

Wanneer je terugkomt van je mooie wandeling door de Var, kun je afkoelen in de zwembaden van het waterpark van onze gezinscamping!

  • Latitude : 43.62653
    Longitude : 6.75201