Canyoning in de Gorges du Verdon
Kom naar de Grand Canyon van de Provence,
de Gorges du Verdon!
Cap Taillat strand van Escalet Provence
Beleef Sardinië of je er zelf bent geweest…
op Cap Taillat, minder dan 1 uur rijden van de camping!

Een wereldreis in de omgeving van de camping

Een verblijf op de 4-sterrencamping aan zee Les Jardins de La Pascalinette® in La Londe-les-Maures, betekent niet alleen dat je de beste vakantie van uw leven gaat hebben (jawel, geloof ons maar!), maar ook dat je de wereld rond kunt reizen zonder de prachtige Provence te verlaten. Geloof je het niet? Kom en ontdek 10 totaal exotische plekken in het hart van de Provence in Zuid-Frankrijk. Onder hen maken er verschillende deel uit van onze aanraders, die wij niet voor niets ‘Nos Coins de Paradis®’ noemen.

Onze prachtige regio biedt maar liefst 7 bestemmingen die alle een compleet andere natuur kennen!

• Ken je Kroatië? Ga dan eens een paar kilometer van de camping vandaan voor een excursie naar Sillans-la-Cascade. Deze rustige plek met een idyllische omgeving doet je ongetwijfeld denken aan de Kroatische landschappen. Aarzel dus niet om in prachtig stukje van de Provence te wandelen of te zwemmen.

• Wil je eens voordelig reizen naar de beroemde Koh Phi Phi-eilanden in Thailand? Het enige dat je hoeft te doen is het onderste deel van de Gorges du Verdon op te zoeken! Hier verlies je meteen alle gevoel van ruimte, zo groots is het. Turkoois gekleurd water, indrukwekkende landschappen…. De Gorges du Verdon, ook wel de Franse Grand Canyon genoemd, gaan je absoluut verrassen en verbazen met een imposante natuurlijke schoonheid.

• Een uitstapje naar Sardinië? Je hoeft hiervoor de Middellandse Zee niet over te steken, want de tweelingzus van het eiland ligt op slechts een paar minuten van de camping! Met zijn woeste landschappen lijkt Cap Taillat als twee druppels (zee)water op het schiereiland Sinis! Het turkoois gekleurde water is een onweerstaanbare uitnodiging om hier te gaan zwemmen, waar wacht je nog op?!

• Zullen we in Italië blijven door een uitstapje te maken naar Port-Grimaud, oftewel het Venetië van de Provence? Ontdek dit prachtige kleine vissersdorpje met z’n tijdloze schoonheid, op slechts 40 kilometer van de camping. Port-Grimaud is te voet, op de fiets of op het water te bezoeken en is een essentiële plek om te ontdekken tijdens je vakantie in de Provence, Zuid-Frankrijk.

• Ah Barcelona! De uitgestrekte zandstranden, de stralende zon, de altijd lucht… Weet dat we dit allemaal ook op slechts een steenworp afstand van de camping hebben! De stranden van Saint-Aygulf lijken zelfs op die van onze buren in Barcelona!

• En als je zin hebt om eens een ​​uitstapje naar Duitsland te maken, maar daarvoor niet de regio wil verlaten, bezoek dan eens Pont des Tuves in Montauroux. Dit prachtige stenen bouwwerk, gebouwd in 1802, gelegen tussen de Provence en de zuidelijke Alpen, doet je vast en zeker denken aan de Rakotz-brug van onze Duitse vrienden.

• En om je exotische wandeling in de zuidelijke Provence af te ronden, kan je via de Rocher de Roquebrune gaan, die je zonder visum rechtstreeks naar Utah in de Verenigde Staten brengt! Gelegen tussen het Massif des Maures en dat van Massif de l’Estérel, doet de roodachtige kleur van de rotsen van Rocher de Roquebrune op zijn beurt denken aan Utah Toadstools of zelfs Ayers Rock in Australië!

In de zuidelijke Alpen van Frankrijk wachten Italië, de Verenigde Staten en Canada op je!

• Droom je ook van Venice Beach in Californië? Zo ver hoef je echter helemaal niet te gaan… De Promenade des Anglais in Nice met zijn 4,5 km aan stranden liggen op minder dan twee uur van de camping. Strand zover het oog reikt, de blauwe lucht en de prachtige Baie des Anges liggen hier te wachten op je! Nice wacht op je!

• Gelegen in het Mercantour-massief, op een hoogte van zo’n 1800 meter in de gemeente Entraunes, neemt het Estenc-meer je direct mee naar het imposante landschap dat we van Canada kennen! Natuurliefhebbers zullen blij zijn met dit absoluut adembenemende landschap met watervallen, groene weiden en enorm grote bomen. Een bezoek aan het Estenc-meer, dat een geweldige plek is voor buitenactiviteiten, gaat je vast en zeker fantastische vakantieherinneringen opleveren.

• En om deze prachtige wereldreis dwars door de mooie Provence af te sluiten, ga je naar Villefranche sur Mer. Deze mooie badplaats met de in warme kleuren geschilderde huizen doen je vast en zeker denken aan het klifdorpje Positano in het zuiden van Italië.

Eenmaal terug op de camping van je uitstapjes en om weer een heerlijke vakantiedag in op een gastronomische af te sluiten, kan je de specialiteitenkaart van ons loungerestaurant eens bekijken! Deze keer zijn het jouw smaakpapillen die een fijne reis gaan maken!

Resto-lounge bar van de camping op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette langs de kust van Zuid-Frankrijk nabij Hyères.
Even lekker een moment voor jezelf onder het genot van een heerlijke cocktail in de resto-lounge