Bezoek Mons
onder de zon van de Provence
Welkom in het paradijs...
Welkom in de Var!

Camping dichtbij heuveldorp Mons

Klim op het dak van de Var en ontdek een grandioos uitzicht tot Corsica!

Vraagt u zich af ​​wat de must-see plekken in de Var zijn die u vanaf onze 4 sterrencamping kunt gaan ontdekken? De Pays de Fayence heeft een zeer rijk cultureel en natuurlijk erfgoed en de 9 heuveldorpjes, waaronder Mons, zijn een must om te bezoeken als u onze prachtige regio wilt verkennen. Mons is het hoogste heuveldorp in de Var en geeft u een prachtig overzicht over de Provence. Vanaf onze camping is Mons eenvoudig te bezoeken. Komt u genieten van het schitterende uitzicht?

Het prachtige uitzicht vanaf Mons op Zuid-Frankrijk

Een van de meest opvallende kenmerken van Mons is de adembenemende ligging op een hoogte van maar liefst 814 meter boven op een heuvel. Hierdoor biedt Mons een panoramisch uitzicht over de omliggende valleien en uitgestrekte bossen, maar ook over de Fréjus-Plage, het Esterelmassief, Cannes, de Lérins eilanden, de kust van de Côte d’Azur en soms kunt u, bij helder weer, zelfs kijken tot de bergen van Corsica. Vooral op het Saint-Sebastien Plein kunt u uitgebreid genieten van dit spectaculaire panorama.

Bezienswaardigheden in Mons: Karaktervol dorp in een idyllische omgeving

In Mons kunt u heerlijk door oude smalle straatjes uit de 10e en 13e eeuw dwalen en ontdekt u onderweg mooie smeedijzeren borden die herinneren aan het middeleeuwse verleden van de stad. Wandel ook zeker naar de kapel Notre-Dame uit de 17e eeuw. Vanaf hier geniet u namelijk van een prachtig uitzicht op het dorp Mons zelf.

Wilt u in de buurt van Mons de wilde natuur ontdekken? Dan is het bezoeken van de Gorges (kloof) van de Siagne een geweldige activiteit. Hier kunt u een onvergetelijke reis maken door een van de meest indrukwekkende natuurlijke wonderen van de regio. Terwijl u door de kronkelende paden van de kloof wandelt, wordt u omringd door steile rotswanden, weelderige begroeiing en het rustgevende geluid van stromend water. De Siagne-rivier heeft in de loop der tijd deze prachtige kloof gevormd, waardoor spectaculaire rotsformaties en kleine watervallen zijn ontstaan. De kloof biedt daarom ook mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten, zoals kajakken en canyoning.

Boek uw verblijf dichtbij Mons in Frankrijk op de camping

Bent u enthousiast geworden over het genieten van het panoramische uitzicht vanaf Mons, wilt u simpelweg door middeleeuwse straatjes dwalen of juist de wilde natuur ontdekken? Boek dan nu uw verblijf op onze camping in de buurt van Mons. Op Camping de la Pascalinette zelf is tevens ontzettend veel te beleven. Speel in ons leuke waterpark, doe mee met te gekke activiteiten of ontdek alle prachtige natuur die de camping rijk is. U kunt op onze camping terecht met uw eigen camper, caravan of tent, maar ook een stacaravan of andere glampingaccommodatie boeken. Komt u genieten op onze camping dichtbij Mons?