Bagnols-en-Forêt Gorges van Blavet Provence
Geniet van je verblijf op camping Les Jardins de La Pascalinette
en ga er helemaal tussenuit door naar de toppen van de Provence te klimmen
Sportieve vakantie op de camping in de Provence
Adembenemend uitzicht
Vanaf de Gorges van Blavet

Bagnols-en-Forêt et de Gorges van Blavet

Bagnols-en-Forêt, een uitje naar de natuur

4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® brengt je vandaag naar de hellingen van de Estérel, op steenworpafstand van de Golf van Saint-Tropez

Onder onze vakantiegangers zijn er natuurlijk ook liefhebbers van ontspanning en voor hen zijn termen als dutjes en ligstoelen bij de verwarmde zwembaden van het waterpark van de camping natuurlijk super aantrekkelijk… En er zijn mensen die van culturele uitstapjes houden, met een toeristische gids in de hand en altijd klaar om meer te weten te komen over het lokale erfgoed… En dan heb je nog liefhebbers van de gastronomie, die zich meestal ophouden tussen de beste restaurants in de omgeving… En tenslotte zijn er nog liefhebbers van sportieve vakanties die de beste plekjes van het departement bezoeken om hun favoriete activiteit te kunnen uitoefenen. De Provence heeft het voordeel dat hier echt voor iedereen wat te doen en beleven is. De landschappen zijn zo divers, dat er allerlei activiteiten mogelijk zijn hier in Zuid-Frankrijk.

Wandelingen en klimplekken

Klimplek in de Provence: de Gorges van Blavet.
Illustratieve foto van Spencer Gurley Films- www.pexels.com

In Bagnols-en-Forêt zullen natuurliefhebbers, wandelaars, liefhebbers van oude gebouwen en liefhebbers van sportieve vakanties die op kampeervakantie zijn, blij zijn om de wonderen te ontdekken die dit mooie heuveldorp in het Pays de Fayence te bieden heeft. De natuur is er een soort van versierd met prachtige panorama’s, en je treft hier uitgestrekte bossen in de omgeving aan, waar je eindeloze wandelingen kan maken. Of kom eens een tochtje maken op één van de bergkammen die het landschap domineren en een panoramisch uitzicht bieden tot aan de Middellandse Zee. Wandelaars kunnen de Muéron-grot ontdekken, een kamp uit de bronstijd.

In Bagnols-en-Forêt vind je ook de Gorges du Blavet, een kleine, bosrijke kloof waar een rivier doorheen slingert, omzoomd met rode muren van 80 meter hoog. Met zijn kliffen en routes van verschillende niveaus (300 routes variërend van niveau 3a tot 8b), vormt het een fantastische speeltuin voor klimliefhebbers!

Deze internationaal bekende klimplek bestaat uit ryoliet (uitbarstend gesteente). Kenners zeggen dat het andere sensaties geeft dan die op kalkstenen kliffen. Bovendien moet worden opgemerkt dat, ook al zijn er meerdere routes toegankelijk voor alle niveaus, het klimmen in de Gorges van Blavet nog steeds van een redelijk atletisch niveau is.

Bagnols-en-Forêt, zijn typische dorp, zijn Oppidium (zichtbaar in het Bagnols-en-Forêt museum), de afgronden en bossen zijn het meer dan waard om deel uit te maken van de zeer selecte lijst van Nos Coins de Paradis ® die we graag met jou willen delen.

  • Latitude : 43.53415
    Longitude : 6.70971