Wat te doen in de Provence? Museum vlak bij de camping
Het Marine-museum in Toulon
Ontdek het regionale erfgoed op een andere manier
Museum in Toulon
Regent het eens een keertje tijdens je vakantie op de camping?
Denk er dan eens over het Marine-museum in Toulon te bezoeken!

Nationaal Maritiem Museum in Toulon

Wanneer je een vakantie komt doorbrengen op onze 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette®, zijn er allerlei excursies en bezienswaardigheden in de omgeving om te bezoeken en ontdekken. Natuurlijk de stad Hyères, de Gouden Eilanden die voor de kust liggen (Les Îles d’Or) en ook de plaats Toulon met de kabelbaan, de bergen en natuurlijk de militaire haven, een punt van historisch belang in de stad. Vandaag nemen we je mee naar het het Nationaal Maritiem Museum, dat direct naast de hoofdingang van het arsenaal ligt.

Een uitje voor het hele gezin

Deur van het Nationaal Maritiem Museum in Toulon.
Toegangspoort van het Maritiem Museum – Bron: Wikipedia – Pinpin

Het gebeurt niet heel vaak in ons prachtige departement Var in de Provence, maar het kan natuurlijk voorkomen dat er wat regen valt tijdens je verblijf bij ons. Op die zeldzame momenten is het dan wat minder genieten van de zwembaden van de camping of van de prachtige stranden langs de kust van de Provence. Dus is het dan de ideale tijd om van de gelegenheid gebruik maken om eens wat van de culturele rijkdommen van de omgeving te verkennen?

Kom bijvoorbeeld op slechts enkele kilometers van de camping, een kijkje nemen in het Nationaal Maritiem Museum van Toulon en ontdek het militaire erfgoed van deze beroemde haven. Een bezoek van ongeveer anderhalf uur dat zowel voor ouders en kinderen absoluut de moeite waard is!

Ontdek de prachtige werken in het Nationaal Maritiem museum.

Dit museum, dat sinds 1981 naast de Arsenal Clock Tower is gevestigd, is nog steeds een van de zeldzame historische gebouwen die de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd.

Het museum is toegankelijk via een monumentale poort uit 1738 en heeft een collectie modellen van schepen, galeien, onderzeeërs en vliegdekschepen. Tussen de muren bevinden zich modellen, sculpturen en allerlei voorwerpen die de geschiedenis van de navigatie hebben vormgegeven, evenals talrijke beeldhouwwerken die getuigen van de kennis van de meesterbeeldhouwers van het Arsenaal. Je vindt er ook grote schilderijen die de haven van Toulon door de eeuwen heen weergeven. Evenals diverse navigatie-instrumenten en wapensystemen die de evolutie van de militaire haven van Toulon in de loop van de tijd laten zien en daarmee één ​​van de eerste in Europa te werd.

Via dit museum ontdek je alle ongelooflijke activiteiten van het grootste arsenaal van Frankrijk sinds de 17e eeuw!

Z13 type torpedo in het National Maritiem Museum in Toulon
Z13 type torpedo – Bron: Wikipedia – Yves Tennevin

Goed om te weten

Hoe kom je er vanaf de camping?

 • Verlaat La Londe-les-Maures tot aan de D98,
 • steek Hyères over richting Toulon via de snelweg A570,
 • vervolg op de A57 en vervolgens op de A50.
 • Rij Toulon binnen via Avenue Alphonse Juin richting het centrum.
 • Ga verder op de Bir Hakeim-rotonde en vervolgens op Avenue Georges Clemenceau (DN8)
 • Ga rechtdoor.
 • Eenmaal op de rotonde, Place Gabriel Péri, neem je de 5e afslag: Avenue Winston Churchill en vervolg je deze naar het Place Léon Blum.
 • Sla vervolgens linksaf, Rue Robert Guillemard.
 • Sla ten slotte rechtsaf de Avenue du Général Magnan in en je bent er!

Praktische informatie over het museum

Het Nationaal Maritiem museum is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit, zowel lichamelijk als verstandelijk, evenals voor slechthorenden en slechtzienden.

Het museum is met het label ‘Var accessible’ onderscheiden, op het vlak van lichamelijke beperkingen. Net als jouw favoriete camping aan zee, heeft ook het museum het label ‘Toerisme & Handicap voor motorische, visuele, gehoor- en mentale handicaps en doet het museum er alles aan om ook personen met een beperkte mobiliteit optimaal te kunnen laten genieten van hun bezoek aan het museum. Voor meer informatie klik je op onderstaande link:

Nationaal Maritiem museum van Toulon

Voor nog meer info, ga direct naar de pagina met veel gestelde vragen over het museum door op deze link te klikken.

 • Nationaal Maritiem Museum in Toulon
  Place Monsenergue
  Quai de Norfolk
  83000 Toulon
 • Phone : 04 22 42 02 01
 • Latitude : 43.12199
  Longitude : 5.92826

SCHEMA'S Nationaal Maritiem Museum in Toulon

Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00–18:00
Donderdag 10:00–18:00
Vrijdag 10:00–18:00
Zaterdag 10:00–18:00
Zondag 10:00–18:00
Maandag 10:00–18:00