De keurmerken van de camping

Camping de La Pascalinette® streeft al sinds 1999 naar wereldwijd erkende kwaliteit voor haar klanten, dat is al 20 jaar!

Vandaar dat we het Label Camping Qualité van 1999 tot 2016 hebben gevoerd. Daarna hebben we het label Qualité Tourisme aangevraagd, een overheidskeurmerk dat beter past bij waar we voor staan!

Het Label Qualité Tourisme®

Dit label wordt toegekend door de staat en erkent campings die zich houden aan strikte kwaliteitscriteria en die zich voor het milieu inzetten.
Een controle door een inspecteur die op de camping verblijft, voorafgegaan door telefonische en schriftelijke vragen om inlichtingen, bedoeld om ons scherp te houden en ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de dienstverlening aan de klant van begin tot eind in orde is, van de eerste informatie tot en met de reservering en het verblijf op de camping.

18 thema’s met 389 criteria worden geëvalueerd voor toekenning van het label:

Het label Clef verte

In 2012 hebben we dhet milieukenmerk Green Key of Clef Verte aangevraagd, dat campings erkent die zich bezighouden met een milieuverantwoordelijke benadering van hun omgeving en die hun klanten stapje voor stapje milieubewust maken. Kleine initiatieven, grote gevolgen, die uiteindelijk wonderen voor het behoud van onze natuur kunnen verrichten.

De lijst met onze acties en inspanningen voor een camping EcoVert is lang:


Het label Tourisme en Handicap

camping labellisé Tourisme et handicap moteur mental auditif visuel

Ons tweede label dat we in 2012 toegekend kregen als tweede gecertificeerde camping in de Var: een langetermijn-engagement dat ons na aan het hart ligt. Voor alle gezinnen die met een handicap te maken hebben, die we graag ontvangen en die ons ook verder helpen om andere families een aangenaam en ontspannen verblijf op onze camping in de Var te bezorgen. De camping heeft het label motorische en mentale handicap.
Mensen met beperkte mobiliteit kunnen tijdens hun vakantie gebruik maken van de volgende faciliteiten die wij in de afgelopen 10 jaar hebben gerealiseerd:

De camping is gecertificeerd motorische handicap en mentale handicap sinds 2012, en visuele handicap en gehoor handicap sinds december 2019.

Toerisme en een handicap combineren met kamperen …het kan echt … dankzij een echt keurmerk!

Het label ‘Vignobles & Découvertes’

Vignobles & Découvertes

Het label ‘Vignobles & Découvertes’ wordt voor 3 jaar toegekend aan toeristische bedrijven die voldoen aan de criteria voor het promoten van wijntoerisme. Zo heeft camping Les Jardins de La Pascalinette aan de Côte d’Azur dit label eveneens toegekend gekregen.

Wij zijn trots op onze prachtige regio in de Provence en erg blij dat we de natuurlijke rijkdommen van deze streek met onze gasten kunnen delen. Wij laten hen dan ook graag kennis maken met de mooiste wijngaarden en wijndomeinen in deze regio en de heerlijke wijnen van hoge kwaliteit die hier vandaan komen!

Voor meer details over dit label: lees dit speciaal hiervoor bestemde artikel.


De titel Superplatz 2024, toegekend door de ADAC

ADAC Superplatz 2024 camping Frankrijk

De campinggids van de ADAC (de Duitse ANWB), die onze camping al sinds 2014 volgt, heeft ons enorm vereerd door de camping op te nemen in de zeer strenge selectie van de beste campings in Frankrijk! Het getuigt van de aanwezigheid en veelheid van onze faciliteiten en services, onze gastvrijheid en onze de inspanningen die we doen om het de gasten altijd zo goed mogelijk naar de zin te maken. Camping Les Jardins de La Pascalinette ® is nu één van de 47 campings in Frankrijk die door de ADAC met 5 sterren zijn geclassificeerd!