Camping dichtbij Port Pothuau

Op slechts zo’n 8 minuten rijden van Camping Les Jardins de La Pascalinette ligt Port Pothuau. Dit pittoreske haventje dankt zijn bestaan aan de zoutwinning.

Zijn naam kreeg het van admiraal Louis Pierre Alexis Pothuau, die er een militaire uitvalsbasis van maakte. De vissersschepen (Port-Pothuau was de thuishaven van zo’n 40 stuks!) moesten plaats maken voor marineschepen. Zo was er zelfs ooit een Frans slagschip dat Pothuau heette. Het verdedigde van 1898-1929 de mediterrane wateren bij Toulon. Inmiddels is Port Pothuau weer een vredig haventje in een rustige wijk van Hyères waar het goed toeven is. Komt u Port Pothuau bezoeken vanaf onze camping?

Ontdek de bezienswaardigheden van Port Pothuau

Gelegen aan de Golfe d’Hyères-les-Palmiers, tegenover Porquerolles en het l’île du Levant, aan de rand van de zoutpannen van Hyères, herbergt dit charmante mediterrane haventje nog steeds enkele militaire gebouwen (zoals de maritieme gendarmerie) en enkele administratieve overheden. Vroeger, in de 18e eeuw, vestigden zich hier de lokale vissers en bouwden ze er hun ‘cabanons’ (strandhutjes). Ditzelfde gebeurde in La Capte en op het schiereiland Giens.

Al wandelend van La Place des Pesquiers naar La Place des Pêcheurs kunt u genieten van een ijsje terwijl u de Middellandse Zee bewondert of naar de vissersboten of afgemeerde zeilschepen kijkt. Verder kunt u in Port Pothuau uitgebreid genieten van het mooie zandstrand onder de Provençaalse zon.

Vanuit Port Pothuau kunt u tevens eenvoudig het strand van Les Salins bezoeken. Bewonder hier het waterrad dat het water uit de zee naar de zoutpannen van Les Salins schept. Port Pothuau wordt daarom ook wel de haven van Les Salins genoemd.

De relatie tussen Port Pothuau en onze camping

De “Cupidon”

Wist u dat… Jacques, de eigenaar van Camping Les Jardins de La Pascalinette, een speciale band heeft met de haven Port-Pothuau? Zo werkte hij hier tijdens zijn twee eerdere carrières als respectievelijk officier van de Marine Nationale en als professioneel visser. Zelfs als dit vandaag niet meer het geval is, heeft zijn oude vissersboot ( afgebeeld ), een ongebruikelijke aluminium boot, zijn activiteiten in deze kleine haven lang behouden.

Helaas kon Jacques zijn grote passie op het water niet langer combineren met het werk voor de camping die zich steeds verder uitbreidt, waardoor een getalenteerde jonge visser het roer van zijn Cupidon in handen heeft gekregen om de traditie voort te zetten. Als u deze pittoreske haven bezoekt ziet u deze mooie vissersboot misschien wel liggen!

Verblijf op onze camping dichtbij Hyères’ Port Pothuau

Zeeduivel gevangen voor de kust van Porquerolles

Op enkele kilometers afstand van de camping kunt u de binnenkomst van de vissersboten meebeleven en de vangst bewonderen, waaronder: langoustines, zonnevis, goudbrasem, zeeduivel, zeewolf, zwaardvis, mul, inktvis, en al die visjes die de bouillabaisse ingaan… Het is maar een deel van de schatten die rond de Rede van Hyères en de îles d’Or worden opgevist en dit alles kunt u dus eenvoudig ontdekken vanaf Camping de la Pascalinette. Bovendien is het op onze camping zelf ook goed toeven. Speel uitgebreid in het prachtige waterpark, doe mee aan te gekke activiteiten of geniet van de schitterende natuur. Wanneer komt u langs?

  • Port Pothuau
    Hyères-les-Palmiers
  • Latitude : 43.116120
    Longitude : 6.201288