Heerlijk ontspannen...
je bent op vakantie in de Var!
Luieren of duiken?
Aan jou de keus!

Zandstrand – 17 minuten vanaf de haven van Hyères – Beschut tegen de wind

Zin om een intiem natuurstrand te ontdekken op slechts enkele minuten van camping Les Jardins de La Pascalinette®? Het schiereiland Giens, bij Hyères, zit boordevol kleine baaien en strandjes waar het nog ongerept is. De baai van Four à Chaux, aan de westkant van het schiereiland is er een mooi voorbeeld van, en staat terecht genomineerd bij onze Nos Coins de Paradis® !

Een dagje bruinen of duiken?

Of je nou wilt luieren of van een sportieve vakantie wilt genieten, l’Anse du Four à Chaux heeft voor iedereen wat wils! Goed beschut tegen de wind, biedt dit smalle zandstrandje met z’n heldere turquoise water en schitterend uitzicht op Carqueiranne en Le Pradet alles wat je zoekt. Ook ideaal voor een picknick met de hele familie in de schaduw van de dennenbomen. Maar de echte belevenis vind je onder water! Dus waarom zou je na een duikdoop in het zwembad op de camping, niet eens een echte duik wagen op een van de mooiste duiklocaties van de Var?

Hoe kom je er vanaf de camping?

Ga vanaf de camping richting de haven van Hyères. Volg daarna de aanwijzingen richting de eilanden. Aangekomen bij het schiereiland Giens, rechts aanhouden richting La Madrague. Rij langs de haven en volg de Avenue René de Knyff. Na 300 meter vind je rechts de Allée des Asphodèles (tegenover de Chemin de l’Olivastre). De baai bevindt zich onderaan de weg. Je moet wel een trap af om er te komen.

Foto credits: Office du Tourisme de la ville de Hyères

  • Inham van Four à Chaux - Presqu'île de Giens
    Allée des Asphodèles
    Giens
    83400 Hyères
  • Latitude : 43.04085
    Longitude : 6.10227