Ontdek de hoofdstad van de kastanje ...
Collobrières, gelabeld "Dorp van karakter" in het zuiden van Frankrijk
Het strand van La Fossette – Le Lavandou, Côte d’Azur
Het strand van La Fossette, een klein stukje paradijs
In Le Lavandou, Provence
Camping aan de kust nabij Bormes-les-Mimosas
Geniet van de mooiste stranden langs de kust van de Provence
tijdens je vakantie op de camping

De GR90 van Le Lavandou naar Notre Dame des Anges

©VILLE DE BORMES

Vanaf Le Lavandou, op circa 14 km van de camping, en over een afstand van in totaal zo’n 39 km, voert de GR90 met een hoogteverschil van 2166 m (~ +1815, -1067), via het Massif des Maures tot aan Collobrières waar de Notre Dame des Anges wacht. Je doet er zo’n 3,30 uur over.

Al wandelend en genietend kun je er natuurlijk ook voor kiezen het wat rustiger aan te doen en halt te houden in Bormes-les-mimosas, om de kapel van Notre Dame de Constance te bewonderen, die gebouwd is op de heuvels boven het oude dorp. Met prachtig uitzicht over de Middellandse Zee, je bent er echt even helemaal uit. Om daarna terug te keren naar je favoriete camping. Onderweg nog even een tussenstop  bij een van de mooiste stranden van de Côte d’Azur, of van de hele Rivièra?

Vergeet niet de onmisbare attributen voor zo’n tochtje  door de Var mee te nemen: voldoende water, geschikte schoenen en een  zonnehoed of –pet. Daarna hoef je alleen nog maar de wegwijzers te volgen! JEn als je terugkomt : laat de benen maar bijkomen in het zwembad of in de jacuzzi! Of geniet van het terras van het restaurant !

  • De GR90 van Le Lavandou naar Notre Dame des Anges
    Le Lavandou
  • Latitude : 43.138147
    Longitude : 6.368688