Baai om te duiken
Afgelegen en rustig
voor de echte natuurliefhebbers
Een baaitje langs de kust van de Provence
Om te vissen, te zwemmen of gewoon lekker te zonnen
Denk aan l’Anse San Peyre

Anse San Peyre in La Garde is een kreek met een strandje in Le Var, een plekje dat bijna niemand kent.

De camping Les Jardins de la Pascalinette® nodigt je graag uit een kijkje te nemen op een van de best bewaarde geheime plekjes aan de Côte d’ Azur.

Je camping aan zee rekent de ‘kreek’ Ainse San Peyre, gelegen tussen Toulon, La Garde en Le Pradet, tot zijn favoriete paradijselijkheden.

De Provence, Le Var…met zijn beschermde en voor natuurliefhebbers meer dan verleidelijke kuststrook.

Op minder dan 25 kilometer van de camping, aan een ongerept stukje kust, vind je een typisch Provençaals vissershaventje die samen met de kreek garant staat voor een dagje rust en totale ontspanning, ver weg van de toeristische hotspots.

Tien tegen één dat je valt voor de charme van de kleurrijke viissershutjes en de kliffen die dit jaloersmakende en idyllische plekje, eigenlijk alleen bekend bij de autochtone bevolking, tegen de zee beschermen.

Illustratieve afbeelding – Patou Ricard from Pixabay

Dat amper ontdekte, dat ongerepte, l’ Anse San Peyre is een bezoekje meer dan waard.

Om op dit strandje te komen : neem de Route du Commandant Houot, richting Le Pradet. Zo’n 600 meter na de chemin du Fort Sainte-Marguerite vind je rechts een weg met een bordje »Anse de San-Peyre -Accès à la Mer» . Moet je daarna wel een paar trappen af langs een aantal bungalows en je moet een beetje mazzel hebben om dichtbij te kunnen parkeren.

Wees gerust: het wandelpad naar en langs de kust is ook met kinderen goed te doen.

Als je toch vakantie viert op de gezinscamping in Hyères zou je wel gek zijn om de mooiste oevers van Le Var niet even te gaan bekijken. Tussen Saint-Mandrier en Hyères vind je een heleboel strandjes en kreken, vaak alleen lopend bereikbaar. Staat tegenover dat je daar de mooiste uitzichten hebt en je de top van de méditerrane flora en fauna tegenkomt. Bovendien valt er voor sportievelingen veel te duiken.

  • Anse San Peyre - La Garde
    Avenue du Commandant Houot
    83130 La Garde
  • Latitude : 43.10779
    Longitude : 5.98966