Het onderwaterparcours van Le Rayol

©OT Le Rayol

Op slechts 35 minuten van Camping de La Pascalinette® (27 km), recht tegenover het eiland Port-Cros, is een prachtig (onder)waterparcours te vinden dat je met flippers, masker en snorkel (ter plekke verkrijgbaar) kunt afleggen. Het Domaine du Rayol levert er de gids bij.

Dit is de zogenaamde ‘11e tuin’ van het Domaine du Rayol, ook wel de ‘Tuin van de Middellandse Zee’ genaamd, die zich uitstrekt over 20 ha mediterraan gebied. Je kunt het domein bezoeken en er de duurzame kwekerij bezichtigen waar tal van Provençaalse planten – maar ook planten van elders uit de wereld – verkrijgaar zijn!

©-Domaine du Rayol -Chloé ARREGOCES

De ‘beknopte snorkelexcursie’ biedt een prachtige ontdekkingstocht langs de onderwaterfauna en -flora van de Baie du Figuier, die nog steeds ongerept en prachtig is. De baai ligt in het verlengde van het Massif des Maures, en je vindt er een enorme biodiversiteit, met onder meer de posidonia (zeewier) die je ook op de Gouden Eilanden aantreft, maar ook verschillende kleine vissen, zee-egels en zeesterren, evenals fraaie octopussen!

Domaine du Rayol verwelkomt groepen op reservering.

Huisdieren zijn niet toegestaan.

  • Het onderwaterparcours van Le Rayol
    83820 Rayol-Canadel-sur-Mer
  • Latitude : 43.154925
    Longitude : 6.479646