De kleine treintjes in de Var

Terwijl je op vakantie bent op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® nabij Hyères, wil je natuurlijk ook wat van de omgeving en de Provence gaan zien! Ontdek op een eenvoudige en leuke manier de mooie stadjes en dorpjes van onze regio, dankzij de kleine toeristentreintjes rondrijden tussen de 9 plaatsen rond de camping. Laat je leiden langs de historische paden van Saint-Raphaël, Lavandou en Toulon!

Het kleine treintje van La Londe-les-Maures

Camping in de natuur aan de kust van de Provence.
Bijzondere vegetatie tussen de Middellandse Zee en de wijngaarden van de zuidelijke Provence.

Net als onze prachtige natuurcamping die tussen de zee en het mooie achterland ligt, biedt het toeristentreintje van La Londe-les-Maures je de mogelijkheid om te ontsnappen tussen de stranden en wijngaarden. Zo kun je op een eenvoudige manier de veelheid aan landschappen van de Provence en de directe omgeving van de camping gaan opzoeken.

Vertrek vanuit de haven van Miramar (tegenover het VVV-kantoor) en bereid je voor op een wandeling van 45 minuten, tijdens welke je geregeld wetenswaardigheden over de geschiedenis van onze stad zal worden verteld. Door middel van allerlei anekdotes – die voor het hele gezin leuk zijn om te horen – kom je van alles te weten over het agrarische en industriële verleden van hier!

Een leuk uitje om te doen met familie of vrienden!

Houd er rekening mee dat toegang voor PBM op een wagon in de trein vanaf 48 uur voor vertrek kan worden gereserveerd.

Net als op de 4-sterrencamping Jardins de La Pascalinette ® hebben ook hier de huisdieren gratis entree.

Le Lavandou heeft ook z’n eigen treintje

Bezoek de ‘stad van de dolfijnen’ met een buitengewoon toer die langs maar liefst 12 stranden van deze beroemde badplaats gaat.

Het kleine treintje van Le Lavandou neemt je mee langs de oude route Train des Pignes voor een reis met adembenemende uitzichten op de stranden, inhammen en de prachtige baai van de eilanden voor de kust, de Îles d’Or! Wandel 50 minuten lang langs de stranden van La Fossette, Pramousquier, Cavalière en hun buren… en ontdek veel van de favoriete bestemmingen van Nos Coins de Paradis ®!

Ontmoet elkaar op Quai Gabriel Péri tegenover het VVV-kantoor.

De stranden van Le Lavandou.
Het strand van la Fossette in Le Lavandou.

Toulon, Grimaud, Ramatuelle, Sainte-Maxime…

De stranden van Mourillon voor een dagje met het hele gezin naar Toulon.
De wijk Mourillon in Toulon

Of je nu wel of niet houdt van een flinke wandeling, de kleine toeristentreintjes langs de kust maken het leven zeker een stuk gemakkelijker. Via deze manier van vervoer kun je moeiteloos van het ene stadje naar het andere in onze regio reizen.

Bezoek Grimaud & Port-Grimaud, van het stadje aan het water tot het middeleeuwse kasteel… de Golf van Saint-Tropez met Ramatuelle, Gassin, Sainte-Maxime… het beroemde arsenaal, de stranden van Mourillon met Toulon…

Zonder je zorgen te hoeven maken over parkeren of verkeer tijdens een uitje hiernaartoe, want met de kleine toeristentreinen heb je daar niets mee te maken. En het is een erg leuk tochtje dat erg populair is bij gezinnen die bij ons op vakantie zijn.

Zonder reservering (behalve voor mindervalide gasten) kun je met familie of vrienden (en zelfs met je huisdier!) gewoon tussen twee zwembeurten in het waterpark van de camping op pad om de kustlijn van de Provence te verkennen met een treintje!

Camping met waterpark in de Provence
Heerlijk luieren aan de rand van de verwarmde zwembaden van de camping.