Het île des Embiez

Foto verstrekt door de Paul Ricard Company

Het  île des Embiez ligt (1 km) voor de kust van Six-Fours-les-Plages vlakbij Toulon. Embiez bestaat eigenlijk uit twee eilanden, La Tour Fondue in het noord-westen en het île Saint-Pierre, met elkaar verbonden door slikken en schorren.

Het haventje van Saint-Pierre is makkelijk te bereiken vanaf de haven van Le Brusc (42 km vanaf de camping), met de dagelijkse veerdienst die er een minuut of 12 over doet.

Fotos verstrekt door de Paul Ricard Company

De eilanden zijn tegenwoordig vooral bekend dankzij de eigenaar Paul Ricard (van de pastis), die er in 1966 het Institut Océanographique oprichtte.

Het île des Embiez wordt ook wel het bloemeneiland genoemd, een heerlijke Coin de Paradis® op aarde. Autovrij, te voet, op de fiets of per mini-treintje ontdek je de geheime kreken waar nog maar weinig toeristen komen.

Foto verstrekt door de Paul Ricard Company

Voor een onvergetelijke vakantie-ervaring in de Var kun je gaan duiken, kajakken, paddle proberen, er is zelfs een wellnesscentrum… voor iedereen wat wils.

Foto verstrekt door de Paul Ricard Company

Hier vind je 90% van het natuurlijke zeeleven in de Méditerranée, zowel flora als fauna.

Ruig, met geheime kreekjes, pijnbomen, kreupelhout, riffen en bloemen, maar ook met een landschap van circa 10 hectaren wijngaarden.Eenmaal terug op Camping de La Pascalinette® neem je een verfrissende duik in een van de zwembaden van ons waterpark na een mooie zomerdag vol ervaringen.

  • Het île des Embiez
    83140 Six-Fours-les-Plages
  • Phone : 04 94 10 65 21 (capitainerie)
  • Latitude : 43.078855
    Longitude : 5.784917