Het heiligdom Notre Dame de Grâces in Cotignac

Pierre Bona — Travail personnel, CC BY-SA 3.0

Op slechts iets meer dan een uur van Camping De La Pascalinette®, laat je verleiden door de Provence Verte, en dan vooral door het schitterende Notre-Dame de Grâces, in het charmante Varoise plaatsje Cotignac.

Op pad naar Sillans-la-Cascade, een wandeling die je dezelfde dag nog kunt maken langs Pierrefeu, Camps-la-Source, Brignoles, via een bijzonder prettige route die een stuk minder druk is dan een strandwandeling, kom je bij het Parc naturel régional du Verdon.

Cotignac ligt genesteld aan de voet van een klif van tufsteen (vulkanisch gesteente), er zijn zelfs grotwoningen. Je kunt naar de top van de rots klimmen om het uitzicht te bewonderen, en om meteen de weelderige typisch mediterrane vegetatie te ontdekken. .

Dit dorp heeft zijn authentieke karakter behouden, en in het seizoen vind je er een rommelmarkt (op zondag), een pottenbakkersmarkt, twee keer per week een kunstnijverheidsmarkt; kortom genoeg om liefhebbers van de Provence op hun wenken te bedienen!

Par Bococo — Travail personnel, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19658790

Het heiligdom Notre Dame de Grâces – Cotignac
Het bedevaartsoord voor elk stel dat op een kindje hoopt. De legende verhaalt van de apostel Joseph die hier aan een jonge herder zou zijn verschenen die bijna omkwam van de dorst op de berg Bessilon. Van Joseph moest de herder een steen optillen, waaronder een bron schuil zou gaan. Die bron stroomt nog steeds.

De maagd Maria zou hier ook tweemaal aan een houthakker zijn verschenen, en aan een Augustijner monnik, om de geboorte aan te kondigen van het kind Louis XIII en Anne d’Autriche. Louis XIV kwam 23 jaar later zelf naar Cotignac om die aankondiging van zijn geboorte te vieren…

Een eindje lopen verderop ligt het klooster van St-Joseph..

Het heiligdom is dagelijks van 7-19 uur voor bezoekers geopend, toegang gratis.
De diensten (gebed, lofzang, rozenkrans, mis, vespers, mis) worden dagelijks gevierd (tijden op de website)

  • Cotignac - Sanctuaire ND de Grâces
    Chemin Notre-Dame
    83570 Cotignac
  • Latitude : 43.520423
    Longitude : 6.146314

SCHEMA'S Cotignac - Sanctuaire ND de Grâces

Elke dag
07.00 - 19.00 uur