Het operagebouw in Toulon
Geniet van een voorstelling
in de opera van Toulon
Wat te zien en bezoeken in de Provence
Ontdek de opera van Toulon
tijdens je vakantie op de camping

De Opéra van Toulon, op een steenworp afstand van de camping, bied je een blik kijk op de cultuur van Le Var.

Als je in Toulon bent. mag je de Opéra, een van de meest indrukwekkendste gebouwen van de stad, niet missen.

De trots van de stad dankzij een rijke historie en een meesterwerk van architectuur.

Je camping Les Jardins de la Pascalinette raadt iedereen aan een kijkje te nemen bij de Opéra van Toulon als je in Le Var vakantie viert.

De Opéra, op het gelijknamige plein, werd in 1988 erkend als een historisch monument. Het gebouw dateert uit 1862, getekend door de beroemde Parijse architect Léon Feuchère (1804-1857), maar feitelijk gebouwd door de architecten vader & zoon Charpentier.

De neo-klassieke Opéra van Toulon is behalve beeldbepalend voor de stad ook een van de belangrijkste operahuizen van de Provence. Met twee ingangen, bijna 1.800 plaatsen, tot wel 3 meter hoge standbeelden, en een schitterend plafond, ontworpen door de schilder Louis Duveau (1818-1867).

Image d’illustration – Crédit Photo : mari_di_ann / Pixabay

Hét geheim van de l’Opéra van Toulon : de akoestiek !

Opera-liefhebbers, maar ook wie van theater en ballet houdt, krijgt gegarandeerd een programma-aanbod voorgeschoteld dat een rijke keus biedt : net zo goed oerklassiek als meer modern. Van Gluck tot Tsjakovski en Stauss.

De Opéra van Toulon is een van de culturele pijlers van de stad.

Als je je kampeervakantie in de Provece wilt verrijken met een dosis cultuur, weet dan dat je in Toulon aan het juiste adres bent. La rue des Arts, het theater Liberté, Châteauvallon, le Zénih…noem maar op. Nergens anders zoveel culturele beleving. Het team van de 4-sterren camping Les Jardins de la Pascalinette in Hyères weet er alles van en helpt je graag op weg naar de ‘Coins de Paradis’ (de paradijselijke plekjes van de regio) zodat je verblijf aan de Côte d’ Azur echt tot een droomvakantie uitgroeit.

  • De Opéra van Toulon.
    Bd de Strasbourg
    83000 Toulon
  • Phone : 04 94 92 70 78
  • Latitude : 43.12495
    Longitude : 5.93263