Aix-en-Provence, une ville aux multiples facettes

De tips van het team van de camping voor een cultureel uitstapje in Aix-en-Provence

Dankzij mijn herinneringen aan twee jaar studeren in Aix-en-Provence, ben ik bijzonder gesteld geraakt op deze stad waar je vrijwel alles te voet doet.

Op ongeveer een uur van de camping vind je de culturele hoofdstad van de Provence!

Op zo’n 30 km van Marseille en beroemd in de hele wereld, biedt Aix-en-Provence een jaloers makende melange van monumenten, fonteinen, en een gevarieerd culinair aanbod. Ook het platteland en de prachtige kalkstenen berg Mont Sainte Victoire, die boven de stad uitrijst en die model stond voor veel werken van Cézanne, zullen je zeker bekoren.

Na een paar daagjes aan het strand van Hyères, misschien eens een kijkje nemen in Aix?

Camping Les Jardins de La Pascalinette® nodigt je graag uit de schatten van deze mooie fonteinenstad te ontdekken tijdens een dagtrip.

Een avenue die je absoluut niet mag missen, de ‘Champs Elisées’ van Aix-en-Provence, de befaamde Cours Mirabeau! Vergaap je aan de enorme platanen, de prachtige hotels met hun fraaie gevels en indrukwekkende houten toegangsdeuren, hun sculpturen… de beroemde café’s en brasseries als ‘La Belle Epoque’, en de vele monumenten die een omweg waard zijn, zoals het oude aartsbisschoppelijke paleis en de kathedraal Saint-Sauveur uit de 12e eeuw.

Het Pavillon de Vendôme (17de eeuw), het stadhuis (14de eeuw) en het mausoleum van Joseph Sec (eind 18de eeuw) zijn stuk voor stuk curiosa die hier zonder restricties weer bezocht kunnen worden. Tussen twee monumenten in zal je ongetwijfeld langs een van de vele fonteinen van de stad wandelen, met name die van de Rotonde (1860), die van het stadhuis (1756), die van de Place d’Albertas of de Moussue-fontein van waaruit een warmwaterbron stroomt.

Fontaine de la Rotonde – Crédit : Rainbow0413

Als kunstenaarsstad beschikt Aix-en-Provence over een rijk artistiek erfgoed.

Via een speciale voetgangersroute kun je de geliefde plekken bewonderen die Paul Cézanne inspireerden, zijn atelier en zijn tuin te bezoeken. Zelfs met kinderen!

Het Granet Museum en het Caumont Centre d’Art zijn eveneens plaatsen die de kunstliefhebbers op de camping zeker zullen weten te waarderen.

De stad voor de winkelkoninginnetjes

Aix, met zijn straatjes, zijn restaurantjes en zijn talloos vele boetiekjes hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op iedereen die van shoppen houdt.

De stad van tradities en van gastronomie

Veel gerenommeerde makers van de befaamde santons de Provence die je in de Kerststal terugvindt, hebben hun atelier in Aix.

Voor wat betreft de gastronomie valt er wat te ontdekken voor iedereen die nog nooit een calisson d’Aix heeft geproefd. Een snoepje van amandelmarsepein dat je aan z’n vorm uit duizenden herkent, en typisch Provençaals is. Zoals de noga en de gekonfijte vruchtjes van bijvoorbeeld Roi René of de chocolade van Puyricard.

Terug op de camping moet je natuurlijk meteen aan de slag tijdens de aquagym of de Zumba, om de overtollige calorieën er weer af te krijgen…

Maar je kunt natuurlijk ook eerst een kijkje nemen bij een van de Coins de Paradis® die de camping geselecteerd heeft, zoals Aubagne of Saint -Maximin voor je deze heerlijke dag afsluit in een van onze zwembaden!

  • Latitude : 43.527923
    Longitude : 5.435655