Nieuw-Zeelands vlas

  • Nieuw-Zeelands vlas
  • Nieuw-Zeelands vlas

Presentatie

Voordelig reizen

Laten we onze botanische reis voortzetten in de Stille Zuidzee, terwijl we rustig in de Provence blijven, in de aangename schaduw van de bomen van 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette®, om de plant Nieuw-Zeelands vlas te ontdekken.

Het plukje bonte, groene en gele bladeren lijkt op de Amerikaanse agave. De lange bladeren zijn licht gearceerd met blauw, brons en roze, wat een spectaculaire uitstraling aan het blad geeft.

De lokale naam (gebruikelijke naam) is ‘linnen’ omdat de Maori-bevolking phormium gebruikte op dezelfde manier als wij in het westen linnen bewerken, dat wil zeggen voor de vervaardiging van touwen, kleding, manden, enz.

In zijn natuurlijke omgeving groeit phormium voornamelijk in moerassige gebieden. In Europa wordt het gekweekt voor decoratie en zijn groenblijvende bladeren. Het is perfect geschikt voor het mediterrane klimaat, omdat het bestand is tegen opspattend zeewater, ideaal voor het aankleden van een camping aan zee, nietwaar? 😉

Sterke en aantrekkelijke inheemse plant

De bladeren van Nieuw-Zeelands vlas variëren in kleur, van donkergroen tot brons en zelfs roodachtig, waardoor veel kleur en een visueel spektakel aan elke tuin wordt toegevoegd.

In de zomer produceert de plant buisvormige, kleurrijke bloemen die bestuivers zoals bijen en vogels aantrekken. Dit is geweldig voor een natuurcamping met het label Vogelbeschermingsbond (Refuge LPO)!

Identiteit

Latijnse naam :Phormium tenax variegatum
Familie :xanthorrhoeaceae
Geslacht :phormium
Soort :tenax
Color :Groen gevlekt, geel of bronskleurig blad
Subspecies :variegatum
Origin :Nieuw Zeeland
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Meerjarig
Hoogte :2,5 m
Bloeiend :Juli augustus
Nieuw-Zeelands vlas

Wist je dat?

Deze plant wordt in het Maori ‘Harakeke’ genoemd en staat bekend om zijn lange, smalle, stijve bladeren die een stevige en aantrekkelijke kluit vormen.