Camping aangemerkt als vogelbeschermgebied met het label Clef Verte en Qualidog

Je wist al dat we op de camping zo milieubewust en milieuvriendelijk te werk gaan. En hier zie je wat we tot nu toe allemaal gedaan en bereikt hebben!

De camping Les Jardins de La Pascalinette® is nu officieel erkend als Refuge LPO, een vogelbeschermgebied. Ofwel, een toevluchtsoord voor de natuur…

We zijn trots en blij om dit nieuws te kunnen delen, vooral omdat ons prachtige dennenbos hier aan de kust in de Provence, gelukkig gespaard is gebleven tijdens de verwoestende bosbranden van 2017. En juist deze bossen zijn al geruime tijd een thuis voor nesten van kleurrijke zangvogels.

Je kan de lijst bekijken door de pagina ‘de fauna van de camping’ te bezoeken.

Deze vogelbeschermgebieden zijn openbare of particuliere gronden die helpen de biodiversiteit te behouden.

Met het bestaan van de ecologische tuinen in Frankrijk (inmiddels bijna 26.000), ons in om vogels in de winter te helpen, nest- en broedplaatsen voor hen te maken en een ecologische omgeving te creëren die ook onze gezondheid ten goede komt!


Teken van ons respect voor het milieu, het label La Clef Verte (The Green Key)

Le label clef verte

Sinds 2012 heeft onze camping elk jaar opnieuw het label Clef Verte mogen ontvangen. Dat is de erkenning en het bewijs van onze ecologische inzet en onze benadering van duurzame ontwikkeling. De Clef Verte is het eerste internationale milieulabel dat de ecologische inzet van toeristische accommodaties garandeert. En juist daarom zijn we zo trots, want hiermee laten we zien dat we actief deelnemen aan het behoud van onze prachtige natuur! Onze prachtig aangelegde tuinen met bijzondere planten, ons afvalbeheer, onze materiaalkeuze… we doen dit uiteraard voor het welzijn van onze gasten op onze camping en tegelijkertijd ook om ons allemaal een betere toekomst te bezorgen.

Om meer te weten te komen over ons het label Clef Verte.

We staan ook dicht bij de dieren en de camping heeft nu het label Qualidog!

Votre camping 4 étoiles dog friendly dans le Var

Nieuw in 2022: we zijn enorm trots dat we het Qualidog-label hebben gekregen van het participatieplatform Emmène Ton Chien (‘Neem je hond mee’). De leden van dit platform testen allerlei hondvriendelijke toeristische accommodaties en voorzieningen en geven al dan niet hun goedkeuring hieraan en een vermelding op de website. Ook hieruit blijkt dat de camping van dieren houdt en ze van harte welkom heet!

Want om je kampeervakantie aan de Côte d’Azur perfect te maken, neemt je je trouwe viervoeter mee!