Oleander

  • Oleander
  • Oleander
  • Oleander
  • Oleander

Presentatie

Een grote hoeveelheid kleuren

De oleander, of Nerium oleander, is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn schoonheid en veerkracht. De oleander komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en wordt over de hele wereld in warme klimaten gekweekt vanwege zijn spectaculaire bloemen en zijn vermogen om in moeilijke omstandigheden te kunnen leven. Je vindt ze natuurlijk op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® aan de kust van de Provence.

Oleanderbloemen zijn er in verschillende levendige tinten, waaronder wit, roze, rood en zalm.

Het contrast tussen zijn glanzende donkergroene bladeren en levendige bloemen maakt het een populaire sierplant voor tuinen, parken en aangelegde groenvoorzieningen

.

De oleander (in het Frans ‘laurier rose’), die voornamelijk als haag wordt geplant, bloeit de hele zomer door, van april t/m oktober: welk moment je ook kiest voor je vakantie in de Provence, je zult kunnen genieten van de bloeiende oleander op de camping!

Pas op, giftig!

Hoe mooi deze plant er ook uit ziet, toch blijft de oleander in zijn geheel (bladeren, bloemen en zelfs paddenstoelen die soms aan de voeten groeien!) zeer giftig en mag zeker niet verward worden (vanwege z’n naam in het Frans) met de laurier sauce en de ‘laurier tin’ die zich ook op de camping bevinden.

De oleander is een mooie en veerkrachtige struik, die een vooral veel kleur en vitaliteit toevoegt aan de plekken waar hij groeit. Met zijn oogverblindende bloemen en het vermogen om de zwaarste omstandigheden te weerstaan, blijft oleander een populaire plant in warme streken over de hele wereld.

Locatie op de camping

Je vindt de oleander op verschillende plekken, o.a. langs de nachtparkeerplaats (nr. 20) en bij de ingang van de camping (ingangstuin, nr. 4 op het pad van het botanische parcours).

Identiteit

Latijnse naam :nerium oleander
Familie :apocynaceae
Geslacht :nerium
Color :Wit, roze, rood, zalmkleurig, geel, fuchsia
Subspecies :quamoclit
Origin :Middellandse Zeegebied
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Struik
Hoogte :Tot 4 m
Bloeiend :April t/m oktober
Oleander

Wist je dat?

Alle delen van de oleander bevatten oleandrine en zijn zeer giftig voor mens en dier.