De Nieuw-Zeelandse laurier

  • De Nieuw-Zeelandse laurier

Presentatie

Maak een reis om de wereld door de tuinen van de camping

In de uitgestrekte groene vlakten van Nieuw-Zeeland trekt een fascinerende struik de aandacht met zijn glanzende bladeren en elegante vorm. De Nieuw-Zeelandse laurier, wetenschappelijk bekend als Pittosporum tenuifolium, is een opmerkelijke inheemse soort die plantenliefhebbers over de hele wereld versteld doet staan.

Vakantiegangers op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® in de Provence, hebben het geluk deze plant zelf te kunnen bewonderen en van zijn zomerbloei te kunnen genieten.

Andere soorten van de Pittosporum zijn ook aanwezig op de camping, zoals de zeer grafische bonte laurier en de Australische dwerglaurier.

Deze struik, die door de Maori’s vaak ‘Kohuhu’ wordt genoemd, is veel meer dan een kenmerkende verschijning. Hij heeft diepe wortels in de cultuur en geschiedenis van Nieuw-Zeeland. De Maori’s gebruikten het hout van deze Pittosporum ooit om wapens en gebruiksvoorwerpen van te maken, terwijl de bladeren werden gebruikt in traditionele remedies om een verscheidenheid aan kwalen te behandelen.

Esthetisch en nuttig

Een beroemd verhaal vertelt dat de Pittosporum ook door Europese zeelieden als herkenningspunt werd gebruikt tijdens hun reizen naar verre landen. Zeevaarders konden, afhankelijk van zijn aanwezigheid aan de kust, hun positie inschatten en aan de hand daarvan navigeren.

Naast zijn historische betekenis biedt deze laurier in Nieuw-Zeeland ook een verbluffend visueel spektakel.

Op onze natuur- en ecologisch verantwoorde camping, met het label LPO-toevluchtsoord, wordt dit bijzonder gewaardeerd omdat de bessen in de zomer een groot aantal lokale vogels aantrekken.

Het vermogen om te gedijen in een verscheidenheid aan omgevingen, van bossen tot stadstuinen, maakt het een populaire keuze voor landschapsparken en tuinen in het departement Var in de Provence.

Identiteit

Latijnse naam :Pittosporum Tenuifolium
Familie :Pittosporaceae
Geslacht :Pittosporum
Soort :Tenuifolium
Variety :Variegatum
Color :Groen
Origin :Nieuw Zeeland
Gebladerte :Groenblijvend
Port :Meerjarig, struikachtig
Hoogte :1 m
Bloeiend :Zomer
De Nieuw-Zeelandse laurier

Wist je dat?

Deze plant is bestand tegen zowel droogte als zeewater opspattend en is daarom perfect voor het verfraaien van een camping aan zee zoals de onze!