Australische bonte laurier

  • Australische bonte laurier
  • Australische bonte laurier
  • Australische bonte laurier

Presentatie

Elegantie en charme in onze tuinen

De Australische bonte laurier, Pittosporum, een variëteit van Pittosporum tobira die we ook hebben op 4-sterren camping Les Jardins de La Pascalinette ®, is een plant die verblindt door zijn schoonheid en elegantie. Deze heesterachtige plant komt oorspronkelijk uit Azië en de Stille Oceaan en staat bekend om zijn gevarieerde bladeren, die groene en crèmekleurige tinten combineren en zo een verfijning toe te voegen aan elke tuin.

‘Pittosporum’ is afgeleid van het Griekse ‘pitta’ wat hars betekent en ‘spora’ wat zaad betekent, verwijzend naar de met hars bedekte zaden die in de vrucht zitten. Deze eigenschap werd al opgemerkt door botanici vanaf de eerste waarnemingen van de plant.

Veelzijdigheid die wordt gewaardeerd

Naast zijn visuele aantrekkingskracht staat de Australische bonte laurier ook bekend om zijn veelzijdigheid. Hij kan worden gebruikt als haagplant en voegt een interessante vorm en kleur toe aan elke tuin of groenvoorziening. Bovendien maakt zijn bijzondere geur hem een uitstekende keuze voor geurende tuinen of buitenruimtes waar mensen graag ontspannen en genieten van de natuur. Met zijn opvallende schoonheid, veelzijdigheid en winterhardheid voegt hij een vleugje verfijning toe aan onze tuinen.

De Australische bonte laurier wordt ook gewaardeerd om zijn weerstand tegen stedelijke omstandigheden, zoals vervuiling en slechte grondkwaliteit. Hierdoor is het een populaire keuze voor stadstuinen, waar groene ruimtes te maken hebben met milieuproblemen. De kans is dus groot dat je hem tegenkomt tijdens je wandelingen door onze vele Coins de Paradis ®, de must-visit adressen in en rond de Var in de zuidelijke Provence, die we graag met je delen!

Identiteit

Latijnse naam :Pittosporum tenuifolium Variegatum
Familie :Pittosporaceae
Geslacht :Pittosporum
Soort :tenuifolium
Variety :Variegatum
Color :Zachtgroen blad, met witte tot crèmekleurige randen
Origin :Azië
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Compacte en ronde struik
Hoogte :2,50 m
Bloeiend :Mei
Australische bonte laurier

Wist je dat?

De Australische bonte laurier is zeer populair bij bloemisten omdat zij hun boeketten er veelal mee verrijken.