Dodonea

  • Dodonea

Presentatie

Een groot palet aan kleuren

De dodonea, ook wel roodbladige boom genoemd, is een sierheester die door vakantiegangers op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® wordt gewaardeerd vanwege zijn kleurrijke blad en zijn decoratieve uiterlijk. Deze plant komt oorspronkelijk uit Australië, Nieuw-Zeeland en andere regio’s van de Stille Oceaan, net als veel andere soorten langs ons Botanische Pad. De plant behoort tot de Sapindaceae-familie en omvat verschillende populaire soorten, zoals dodonea viscosa en dodonea angustifolia.

Dodonea valt op door zijn fijne, puntige bladeren die naarmate ze ouder worden vaak een wat roodachtige of bronzen tint krijgen, wat een opvallend contrast vormt met het omringende gebladerte. Deze groenblijvende, levendige kleur maakt het tot een aantrekkelijk middelpunt en voegt diepte en dimensie toe aan de samenstelling van de tuin. Hij bloeit van de late lente tot de vroege zomer, zodat onze bezoekers al vroeg in het seizoen kunnen genieten van zijn mooie roze bloemetjes.

Bijzonder geschikt voor mediterrane tuinen

Naast zijn mooie verschijning, staat de dodonea ook bekend om zijn onderhoudsgemak. Hij houdt van goed doorlatende, zonnige grond, maar kan ook lichte schaduw en een matige luchtvochtigheid verdragen. Hij is niet bang voor de droogte van onze Provençaalse zomers, wat hem een ​​ideale keuze maakt voor mediterrane of zelfs dorre tuinen.

Als je de dodonea en de vele soorten planten die op de camping aanwezig zijn, wil gaan zien, boek dan snel je volgende vakantie op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® in de Var!

Identiteit

Latijnse naam :Dodonea viscosa
Familie :Sapindaceae
Geslacht :Dodonea
Color :Rood/roze
Origin :Australië en Nieuw-Zeeland
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Rechtopstaande struik
Hoogte :3 tot 4 m
Bloeiend :Einde voorjaar begin zomer
Dodonea

Wist je dat?

Het jonge blad is slijmerig