Crinumlelie (crinum asiaticum)

  • Crinumlelie (crinum asiaticum)

Presentatie

Witte leliebloemen met een verfijnde geur

Crinum asiaticum, ook bekend als Aziatische crinum, is een tropische bloeiende plant die behoort tot de Amaryllidaceae familie. In de tropische gebieden van Azië en Australië is dit een inheemse plant en staat hij vooral bekend om zijn exotische uitziende bloemen en aantrekkelijke vormgegeven bladeren. Dit alles maakt deze plant tot een spectaculaire aanvulling op de perken van de camping Les Jardins de La Pascalinette ®, een 4-sterren camping aan de Côte d’Azur.

Crinum asiaticum onderscheidt zich door zijn grote, trompetvormige bloemen die in trossen bloeien op lange, rechtopstaande stelen. De bloemen kunnen in kleur variëren van wit tot roze tot paars en zijn vaak geurig, waardoor ze bestuivers zoals vlinders en bijen aantrekken. Onze natuurcamping is bekroond met het label ‘Clef verte’ en wij vinden het erg belangrijk om op een ecologische verantwoorde onze camping te runnen. We zijn altijd blij om te helpen het milieu te beschermen, ook op een indirecte manier.

Aangepast aan het klimaat van de kuststreek van de Provence

Naast de opvallende bloemen heeft Crinum asiaticum weelderige, donkergroene bladeren die een vleugje tropische frisheid toevoegen aan elke tuin. De bladeren zijn lang en smal en vormen aantrekkelijke kluiten die vorm en structuur toevoegen.

Crinum asiaticum is gemakkelijk te kweken en is niet veeleisend. Hij gedijt goed op goed doorlatende, zonnige tot halfschaduwrijke grond. Het is ook tolerant voor zout, waardoor het een ideale keuze is voor de tuinen van je favoriete camping aan zee 😉

Identiteit

Latijnse naam :Crinum asiaticum
Familie :Liliaceae
Geslacht :Crinum
Soort :Asiaticum
Color :Verschillend, afhankelijk van de soort
Origin :Azië en Australië
Gebladerte :Bladhoudend indien vorstvrij
Port :Bolgewas
Hoogte :1,60m
Bloeiend :Juli t/m oktober
Crinumlelie (crinum asiaticum)

Wist je dat?

Deze plant behoort tot dezelfde familie als de lelie en groeit uit een zeer grote bol die tussen de 5 en 9 kg weegt!