Acacia podalyriifolia

  • Acacia podalyriifolia

Presentatie

Een zee van bloemen in de Provençaalse tuinen

In het hart van de zonnige Provence in Zuid-Frankrijk, brengt de Acacia Podalyriifolia, algemeen bekend als ‘Podalyre-bladige Acacia’, een vleugje elegantie en een pracht aan bloemen. Deze acaciasoort, afkomstig uit Australië, heeft zich gracieus aangepast aan het mediterrane klimaat in de regio en zorgt voor een spectaculaire bloei en decoratief blad. Je vindt deze plant uiteraard bij ons op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ®, maar je vindt het ook vrijwel overal in de kusttuinen van de Provence.

Acacia Podalyriifolia valt met name op door de trossen felgele bloemen die het landschap als het ware verlichten met hun zonnige gloed. Deze bloemen verschijnen in grote aantallen in het voorjaar en zorgen ervoor dat er bijen en vlinders worden aangetrokken. De uitbundige bloei van de acacia levert verder een explosie van kleur op, die prachtig contrasteert met de strakblauwe lucht en het groen van de heuvels in de regio.

Prachtige bladeren het hele jaar door

Naast zijn opmerkelijke bloei onderscheidt de Acacia Podalyriifolia zich door zijn decoratieve en groenblijvende blad. De zilverachtige, speerpuntvormige bladeren vormen een opvallend contrast met de felgele bloemen en zorgen het hele jaar door voor een mooie kleur in de tuinen. Dit dichte en groenblijvende blad biedt tegelijkertijd een mooi privacy-scherm, vooral om de staanplaatsen van onze accommodaties op de camping af te bakenen. Daarnaast zorgt de plant met z’n mooie blad voor meer vorm en variatie aan onze bijzondere tuinen, die als achtergrond voor onze camping dienen.

Met zijn gele bollen wordt hij vaak verward met de zilveracacia. die je aantreft in het Massif des Maures, rond Bormes-les-Mimosas. Ze maken feitelijk deel uit van dezelfde familie Mimosaceae. Of het nu gaat om zijn bloemige schoonheid, zijn sterkte of zijn bijdrage aan het lokale ecosysteem, de Acacia Podalyriifolia verdient zeker zijn plaats tussen de typerende planten van de Provence.

Identiteit

Latijnse naam :Acacia podalyriifolia
Familie :Mimosaceae
Geslacht :Acacia
Soort :Podalyriifolia
Color :Groenzilver blad – felgele bloemen
Origin :Australië
Gebladerte :Groenblijvend
Port :Struikgewas – rechtop groeiend
Hoogte :5 m
Bloeiend :Tussen november en januari
Acacia podalyriifolia

Wist je dat?

Oorspronkelijk uit Australië en ook terug te vinden in Afrika, Azië, India en Zuid-Amerika