Acacia Parramattensis

  • Acacia Parramattensis

Presentatie

Een reus onder de mimosa’s

Hier is nog een wat minder bekend lid van de grote mimosa-familie die je ook op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® aantreft: de Parramattensis acacia. Deze boom, oorspronkelijk afkomstig uit de Blue Mountains van Australië, is één van de grootste in zijn soort en kan wel 15 meter hoog worden! Spectaculair qua formaat en ook spectaculair qua bloei. Zodra de zonnige dagen aanbreken in het voorjaar, worden de takken versierd met massa’s gele trossen.

Want in tegenstelling tot veel van zijn soortgenoten, bloeit de Parramattensis acacia in de zomer!

En dat is wel heel erg fijn voor onze vakantiegangers, de liefhebbers van kamperen in de natuur, om zo te kunnen genieten van de bedwelmende geur tijdens hun verblijf op een camping aan zee in de Provence!

Houd er echter rekening mee dat de kleine balletjes (glomeruli) waaruit de bloei bestaat, minder felgeel zijn dan zijn soortgenoten. Het is echter niet zo dat we daardoor minder veel van deze soort mimosa houden. Temeer omdat deze ook nog eens geweldige plantbescherming biedt en onze tuinen voorziet van een ongeëvenaarde zoete geur.

Mooi en makkelijk in onderhoud

Ook al kent onze prachtige streek van de Provence in de winter zelden temperaturen onder nul, toch is het handig om te weten dat de acacia Parramattensis goed tegen vorst kan. Temperaturen van -8 tot -10°C zijn geen probleem voor deze plant. Hij is ook bestand tegen kalksteengronden, is gemakkelijk te onderhouden en vereist geen speciale zorg als de plant eenmaal is aangelegd.

Dit maakt hem nog steeds een lieveling van onze bijzondere tuinen! Neem je routekaart en probeer hem te vinden op ons botanische pad Décou’Verte®!

Identiteit

Latijnse naam :Acacia Parramattensis
Familie :Mimosaceae
Geslacht :Acacia
Soort :Parramattensis
Color :Lichtgele bloemen
Origin :Australië
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Rechtopstaand
Hoogte :Tot 15 meter
Bloeiend :Zomer
Acacia Parramattensis

Wist je dat?

Het is zeer belangrijk om een mimosa of acacia nooit te dicht op een huis te planten vanwege de sterke wortels.