Acacia Pravissima

  • Acacia Pravissima

Presentatie

Een verrassend kenmerk

Mimosaplanten spreken met hun spectaculaire bloemen en delicate bladeren, al eeuwenlang tot de verbeelding van natuurliefhebbers en tuiniers. Deze boom is typerend voor het Massif de l’Estérel in de Provence, waar je hem kunt vinden tijdens je ontdekkingstocht door onze Nos Coins de Paradis ®. Binnen de betoverende botanische familie van de mimosa’s, valt de Acacia pravissima op door zijn driehoekige bladeren, die een uniek tintje geven aan dit geliefde geslacht van 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® in La Londe-les-Maures nabij Hyères.

In tegenstelling tot zijn neven, die doorgaans veer- of varenvormige bladeren hebben, heeft Acacia pravissima driehoekige bladeren, wat de plant een bepaalde intrigerende aantrekkingskracht geeft.

Deze soort komt oorspronkelijk uit Australië en staat bekend om zijn veerkracht en vermogen om te overleven in uiteenlopende omstandigheden. De driehoekige bladeren zorgen voor een unieke vormgeving en een opvallend contrast in tuinen en landschappen.

Andere acacia-soorten op de camping

Naast de acacia pravissima omvat mimosa een groot aantal soorten, elk met zijn eigen onderscheidende kenmerken. De bekendste is acacia longifolia, ook wel rupsmimosa genoemd, populair vanwege zijn pluizige rupsvormige bloemen; acacia baileyana, of Bailey’s mimosa, beroemd om zijn blauwgroene bladeren en felgele bloemen; en acacia retinodes, bekend als de vierseizoenenmimosa, die meerdere keren per jaar bloeit.

Deze verschillende soorten mimosa bieden een verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten, waardoor vakantiegangers die van kamperen in de natuur houden, kunnen genieten van de vele en diverse soorten in de tuinen van de camping.

Hoewel elke mimosasoort een eigen bijdrage levert aan de schoonheid van bloemen en planten, valt acacia pravissima op door zijn unieke blad, wat een vleugje originaliteit toevoegt aan onze bijzondere tuinen.

Identiteit

Latijnse naam :Acacia Pravissima
Familie :Mimosaceae
Geslacht :Acacia
Soort :Pravissima
Color :Blauwgroen blad / geel, helder citroenkleurig
Origin :Australië
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Treurwilg
Hoogte :5 m
Bloeiend :Maart t/m april
Acacia Pravissima

Wist je dat?

De plant kent een sterk geurende bloeiperiode