Tasmaanse vlas-lelie

  • Tasmaanse vlas-lelie

Presentatie

Turkoois kruid

Dianella tasmanica, ook bekend als Tasmaanse vlas-lelie of breedbladige Dianella, is een vaste plant afkomstig uit Australië en Nieuw-Zeeland. Dezeplant is nog steeds relatief weinig bekend in Europa en behoort het tot de Liliaceae-familie. Deze plant heeft smalle, rechtopstaande bladeren en trossen kleine blauwe of paarse bloemen, waardoor het de bijnaam turkoois kruid krijgt. Deze kleine azuurblauwe bloemen worden gevolgd door helderblauwe bessen die de plant veel charme geven.

Deze plant wordt gekenmerkt door zijn aantrekkelijke uiterlijk, waarvan de bloei een mooie kleurrijke toets geeft aan de bloembedden van camping Les Jardins de La Pascalinette®. De groenblijvende, rechtopstaande bladeren voegen ook vorm en structuur toe aan bijvoorbeeld perken en borders. Het hele jaar door verrast de Daniella tasmanica ons met zijn originele versiering!

Kost en inwoning voor dieren

Naast de de mooie verschijning van de plant, is Tasmaanse vlas-lelie ook goed voor het milieu door bestuivers aan te trekken en voedsel te leveren aan de plaatselijke fauna. De bessen worden bijvoorbeeld erg gewaardeerd door vogels en andere wilde dieren, die zich op vele plekken begeven zijn in onze prachtige tuinen!

Gemakkelijk te onderhouden en redelijk tolerant qua klimaat, voelt zich goed op goed doorlatende grond en verdraagt ​​de zomerdroogte van onze prachtige Provence redelijk goed.

Identiteit

Latijnse naam :Dianella tasmanica
Familie :Phormiaceae
Geslacht :Dianella
Soort :Tasmanica
Color :Groen en wit blad, blauwe bloemen en bessen
Origin :Australië en Nieuw-Zeeland
Gebladerte :bladhoudend
Port :Wintervast
Hoogte :80 cm
Bloeiend :Mei-juni
Tasmaanse vlas-lelie