Tijm

  • Tijm
  • Tijm

Presentatie

Symbolische plant van de Provence

Iedereen herkent de karakteristieke geur van tijm, of hij nu nog groeit of gedroogd in een pot voor in de keuken of op de barbecue!

Ah, de kleine aromatische kruiden in de Provençaalse keuken! Hij bloeit de hele zomer, dus je kan er tijdens de vakantie volop van genieten. Hier in het zuiden wordt hij ook wel farigoule genoemd.

We weten dat we heel veel geluk hebben hier in Zuid-Frankrijk: we kunnen de tijm bijvoorbeeld in het wild tegenkomen tijdens één van de wandelingen naar onze Coins de Paradis®, en we hebben ook een paar planten op de camping!

Een goede reputatie

en tijde van de kruistochten moest tijm de ridders geluk brengen: vóór hun vertrek gaf hun geliefde hen een geborduurde sjaal waarop bijen en een takje tijm zaten. Tijm is een symbool van moed.

Bijen smullen van hun bloemen en tijmhoning is behoorlijk sterk van smaak. De oogst vindt eind mei en in september plaats.

Het wordt gebruikt bij het koken vanwege de aromatische eigenschappen, maar ook in kruidenthee of zelfs in snoep vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Bij regelmatig gebruik levert het talrijke antioxidanten op.

Ligging op de camping

Onder de olijfboom bij de ingang van de 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® (nr. 4 op de plattegrond van het botanische pad) vind je drie tijmplanten.

Identiteit

Latijnse naam :Thymus
Familie :lamiaceae
Geslacht :Thymus
Soort :officinalis
Color :Wit roze violet
Origin :Middellandse Zeegebied
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Half heester, meerjarig
Hoogte :Tot 30 cm
Bloeiend :Juni t/m oktober
Tijm

Wist je dat?

Verwerkt in kruidenthee, kan tijm luchtweginfecties verlichten. Het wordt ook gebruikt als aftreksel om de lever te reinigen.