Strelitzia augusta Alba

  • Strelitzia augusta Alba

Presentatie

De koning van de witte paradijsvogelbloem

De Strelitzia augusta (alba), beter bekend als de ‘Witte Paradijsvogel’, is een iconische bloem die onze vakantiegangers die van kampeervakanties in de natuur houden, betovert met zijn exotische schoonheid en majestueuze uiterlijk. Deze plant, die deel uitmaakt van de Strelitziaceae-familie, komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is nauw verwant aan de beroemde Strelitzia reginae, ook wel ‘Paradijsvogel’ genoemd. Je vindt er veel van in het bijzondere tuinen, die als een natuurlijke decor functioneren voor onze 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® in de Provence.

Wat Strelitzia augusta (alba) onderscheidt van zijn kleurrijke tegenhangers is de elegante, imposante witte bloem, die lijkt op de uitgestrekte vleugel van een koninklijke vogel. Deze bloem bestaat uit drie hoofdbloemblaadjes en drie kelkblaadjes die uit een bootvormig schutblad komen. Het geheel zorgt voor een opvallend silhouet, dat doet denken aan de gratie en pracht van tropische vogels.

Een beetje een koude vogel

Qua teelt vereist Strelitzia augusta (alba) specifieke omstandigheden om helemaal tot bloei te komen. De plant geeft de voorkeur aan warme en zonnige klimaten en daarom voelt het hier in de Provence en de Var zo goed. Hoewel deze strelitzia goed tegen droogte kan zodra de plant zich goed heeft ontwikkeld, kan het geen kwaad hem regelmatig water te geven tijdens perioden van actieve groei.

Strelitzia augusta (alba) staat voor de schoonheid en elegantie van de tropen in onze tuinen. Met zijn spectaculaire witte bloem en majestueuze uiterlijk boeit deze exotische plant het oog en roept het de mystiek van verre landen op. Of het nu gaat om aangelegde tuinen of bloemstukken, de ‘witte paradijsvogel’ brengt een exotisch vleugje met zich mee, waar hij ook wordt gekweekt.

Identiteit

Latijnse naam :Strelitzia augusta
Familie :Strelitziaceae
Geslacht :Strelitzia
Soort :augusta
Variety :Alba
Color :Witte bloemen, donker paarsgrijs schutblad
Origin :Zuid-Afrika
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Rechtopstaand
Hoogte :3 m
Bloeiend :Juni t/m september
Strelitzia augusta Alba

Wist je dat?

Hij wordt ook wel de ‘valse reizigersboom’ genoemd.