Stipa Tenuissima - vedergras

  • Stipa Tenuissima - vedergras

Presentatie

Engelenhaar of engelenveer

Als we je nou eens vertellen dat d 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® een klein paradijs is! Dat je hier engelenhaar en engelenveren kunt vinden, bewijst genoeg! 😉

In feite is vedergras, ook wel engelenhaar of engelenveer genoemd, een opmerkelijk siergras dat wordt gewaardeerd om zijn sierlijkheid en lichtheid in onze tuin, een weelderige vegetatie! Deze vaste plant, oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika en Zuidwest-Europa, vormt elegante pollen met fijn, blauwgroen blad.

Blauwgroen blad, dat een gouden tint krijgt naarmate het volwassen wordt.

Dit gras is zeer geliefd om zijn fijne vorm en sierlijke beweging in de wind, waardoor het bijna een vleugje poëzie brengt op onze opritten. De slanke stengels dragen luchtige en zeer lichte bloemen die zachtjes lijken te bewegen en een dynamische dimensie toevoegen aan elke tuin of buitenruimte. Onze tuiniers gebruiken de Stipa tenuissima in borders en perken om zachtheid en lichtheid toe te voegen aan onze Tuin van Eden.

Perfect voor mediterrane tuinen

Stipa tenuissima/vedergras is gemakkelijk te kweken en onderhoudsarm. Hij geeft de voorkeur aan goed doorlatende, zonnige grond, maar kan ook een beetje schaduw verdragen. De plant is ook droogteresistent als hij eenmaal staat, waardoor hij ideaal is voor droge tuinen zoals die in de Provence.

Deze mooie plant is niet alleen aantrekkelijk omte zien, maar is ook goed voor het milieu omdat hij bestuivende insecten aantrekt en een gezonde voedselbron vormt bestuivende insecten en biedt ook een habitat voor wilde dieren op de camping.

Deze sierlijke, veelzijdige en aantrekkelijke plant is ideaal om een gevoel van luxe en beweging toe te voegen aan onze tuinen.

Met zijn fijne vormen, gemak in onderhoud en visuele aantrekkingskracht voegt hij zeker een poëtische noot toe aan jouw vakantie op een camping aan zee in de Provence.

Identiteit

Latijnse naam :Stipa tenuissima
Familie :Poaceae
Geslacht :Stipa
Soort :Tenuissima
Color :Blauwgroen toe goudkleurig, afhankelijk van het seizoen
Origin :Noord-Amerika en Zuidwest-Europa
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Meerjarig gras
Hoogte :50 tot 60 cm
Bloeiend :Einde voorjaar t/m de herfst
Stipa Tenuissima - vedergras

Wist je dat?

Zoals bij alle grassen zijn de aartjes geduchte eigenschappen van de plant voor huisdieren!