Pluimhortensia

  • Pluimhortensia

Presentatie

Een spectaculaire bloei in onze tuinen

Hydrangea Paniculata (pluimhortensia), ook wel Hydrangea paniculata genoemd, ontpopt zich als een stralende ster in de wereld van bloeiende planten. Deze variant van de hortensia, afkomstig uit Oost-Azië, maakt indruk met zijn spectaculaire bloemtrossen en het kunnen groeien en overleven onder verschillende omstandigheden.

Wat de pluimhortensia onderscheidt, is de slanke en kegelvormige bloeiwijze van de bloemen, die gedurende de hele zomer plaatsvindt. De bloemen van de hortensia, die variëren van zuiver wit tot fijn roze en ook tinten rood en paars, bieden een opvallend schouwspel dat de 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® aan de Côte d’Azur, ongetwijfeld opfleurt.

Esthetisch en symbolisch

Er wordt wel gezegd dat deze plant in de Japanse cultuur vaak wordt geassocieerd met dankbaarheid en waardering. Er wordt ook gezegd dat mensen die pluimhortensia aan een ander geven, hun dankbaarheid aan de ontvangers willen uiten en zo emotionele banden en blijvende herinneringen creëren. En dat is wat wij ook willen bereiken in onze relaties met onze vakantiegangers. 😉

Naast de esthetische aantrekkingskracht en culturele betekenissen, heeft de pluimhortensia ook waardevolle ecologische kwaliteiten. De overvloedige bloemen trekken een verscheidenheid aan bestuivende insecten aan, wat weer bijdraagt ​​aan de gezondheid en biodiversiteit van de ecosystemen waarin de soort wordt gekweekt. Dit is waarschijnlijk een groot genoegen voor de vogels die op onze camping met label het LPO-toevluchtsoord leven!

Identiteit

Latijnse naam :Hydrangea paniculata
Familie :Hydrangeaceae
Geslacht :Hydrangea paniculata
Soort :Paniculata
Color :Witte, crèmekleurige en roze bloemen
Origin :Verre Oosten
Gebladerte :Bladverliezend
Port :Ronde struik
Hoogte :2 m
Bloeiend :Zomer of herfst
Pluimhortensia

Wist je dat?

De gigantische bloemen kunnen zo’n 15 tot 30 cm groot worden al naar gelang het soort en veranderen van kleur in de herfst.