Chinese Pittosporum of Oranjebloesem

  • Chinese Pittosporum of Oranjebloesem

Presentatie

Botanische elegantie uit het Verre Oosten

In het hart van Aziatische tuinen en landschappen komt de Chinese Pittosporum, oftewel Pittosporum heterophyllum, naar voren als een echter parel onder de planten. Deze soort, afkomstig uit het Verre Oosten, maakt indruk met zijn schoonheid en veelzijdigheid en biedt een exotisch tintje aan alle omgevingen waar hij wordt gekweekt. Je hoeft niet de hele wereld rond om het te kunnen bewonderen, want we hebben het geluk dat we deze plant gewoon op de botanische route Décou’Verte ® op onze 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® in de Provence hebben staan!

Met zijn glanzende groene bladeren en helderwitte bloemen brengt de Chinese oranjebloesem een ​​vleugje verfijning in elke tuin en groene ruimte. De algemene naam ‘Chinese Pittosporum’ verwijst naar zijn geografische oorsprong, maar de plant kent inmiddels vele fans die tot ver buiten de Aziatische grenzen strekken. Met zijn neven de Nieuw-Zeelandse Pittosporum en de bonte Pittosporum ‘Variegatum’ zorgt deze decoratieve en heerlijk geurende plant voor een aangenaam verblijf op de natuurcamping!

Een enorme bron van inspiratie

De Chinese oranjebloesem is op grote schaal aangeplant als haag langs de kusten van de Middellandse Zee. Je gaat hem dan ook zeker tegenkomen tijdens je wandelingen in onze aanraders Nos Coins de Paradis ®. Hoewel minder gebruikelijk dan de variant ‘Tobira’, biedt deze toch een nog geuriger voorjaarsbloei!

Verhalen over dit botanische juweeltje zijn er in overvloed. Er wordt gezegd dat oude Chinese krijgers de flexibele takken van de Chinese Oranjeblooesem gebruikten om strikken te maken, wat de robuustheid van deze plant aantoont.

Bovendien werden de sterk geurende bladeren vaak gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege hun helende eigenschappen.

Naast het praktische nut heeft deze struik ook een plaats in de Chinese cultuur en poëzie. De delicate bloemen inspireren al eeuwenlang kunstenaars en schrijvers en staan vaak voor vluchtige schoonheid en rust.

Identiteit

Latijnse naam :Pittosporum heterophyllum
Familie :Pittosporaceae
Geslacht :Pittosporum
Soort :heterophyllum
Color :Groen blad / zachtgele bloemen
Origin :China
Gebladerte :Groenblijvend
Port :Onregelmatig, struikachtig
Hoogte :2,50 m
Bloeiend :Mei en juni
Chinese Pittosporum of Oranjebloesem

Wist je dat?

Z’n zachte geur doet denken aan sinaasappel, en dat heeft ongetwijfeld met de naam van de plant te maken.