Osmanthus heterophyllus (schijnhulst)

  • Osmanthus heterophyllus (schijnhulst)

Presentatie

Een niet-echte hulst

Osmanthus heterophyllus, beter bekend als eikenblad hulst, is een sierplant afkomstig uit het Verre Oosten. Op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® staat hij bekend vanwege zijn glanzende bladeren en zijn bedwelmende geur.

Wat Osmanthus heterophyllus onderscheidt, is de flexibiliteit van de bladeren. Ze kunnen variëren in grootte en vorm, waarbij sommige puntig en gekarteld zijn, terwijl andere ovaal en glad zijn. Deze diversiteit voegt een interessante visuele vorm toe aan tuinen en zorgt het hele jaar door voor belangstelling.

Geurende bloemen

Hoewel Osmanthus heterophyllus vaak geliefd is vanwege zijn aantrekkelijke blad, produceert hij in de herfst ook kleine, geurige witte bloemen. Deze fijne bloemen stralen een zoete, bedwelmende geur van jasmijn uit, met fruitige accenten die de lucht parfumeren en daardoor bijen en vlinders aantrekken. Dit is iets waar de teams van onze ecologisch verantwoorde natuurcamping, die zorg dragen voor de bescherming van het milieu, erg blij mee zijn. Osmanthus heterophyllus is ook een struik die bestand is tegen kou tot -15°C en behoort tot de grote en diverse Oleaceae-familie, waartoe planten als olijf, sering en jasmijn ook behoren.

Osmanthusbloemen worden soms aan thee toegevoegd om er een aromatische smaak aan te geven, of verwerkt in koekjes. In de parfumindustrie wordt het gebruikt om hoogwaardige parfums en cosmetische producten mee te maken. De wortels worden ook in de Chinese geneeskunde gebruikt om verschillende ontstekingsaandoeningen en chronische hoest te behandelen.

Identiteit

Latijnse naam :Osmanthus heterophyllus
Familie :Oleaceae
Geslacht :Osmanthus
Soort :heterophyllus
Color :Glanzend groen blad / witte bloemen
Origin :China, Japan, Taiwan
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Onregelmatig, struikgewas
Hoogte :2 m
Bloeiend :September t/m oktober
Osmanthus heterophyllus (schijnhulst)

Wist je dat?

De geur van de bloemen doet niet alleen aan jasmijn denken, maar heeft ook een subtiele geur van abrikoos en perzik!