Oranje Zegge (Carex testacea)

  • Oranje Zegge (Carex testacea)

Presentatie

Een plant die goed past in de Provence

Carex testacea, ook bekend als Oranje Zegge, is een populair siergras dat geliefd is vanwege zijn unieke verschijning en aantrekkingskracht en onderhoudsgemak. Deze vaste plant komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en is populair geworden in tuinen over de hele wereld vanwege de langwerpige, smalle bladeren, die naarmate ze ouder worden een kenmerkende oranje of koperen tint krijgen.

Dit siergras, zeer populair op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® in de Var, is veelzijdig en wordt op meerdere manieren toegepast in de aanleg van onze tuinen. Onze tuinders planten hem vaak in borders of in perken om meer vorm en kleur toe te voegen aan paden of op de terrassen van onze stacaravans. Let op: hij kan ook gebruikt worden als bodembedekker in hellende gebieden of op moeilijk bewerkbare plaatsen.

Winterhard en resistent

Deze plant, die volle zon en matige droogte goed verdraagt, geeft echter de voorkeur aan goed doorlatende grond. Deze plant vergt weinig onderhoud, maar kan baat hebben bij af en toe snoeien om dode bladeren te verwijderen en zo nieuwe groei te stimuleren.

Naast zijn esthetische aantrekkingskracht is Carex testacea ook gunstig voor het milieu. De vezelige wortels helpen de bodem te stabiliseren en erosie te voorkomen, terwijl de dichte structuur een leefgebied biedt voor kleine campingdieren en nuttige insecten.

Identiteit

Latijnse naam :Carex Testacea
Familie :Cyperaceae
Geslacht :Carex
Soort :Testacea
Color :Groen tot oranje
Origin :Nieuw-Zeeland
Gebladerte :Groenblijvend
Port :Meerjarig gras
Hoogte :40 cm
Bloeiend :Juni-juli
Oranje Zegge (Carex testacea)

Wist je dat?

De groene kleur krijgt in de loop van de tijd steeds meer koperachtige tinten, totdat hij in de herfst verandert in een prachtig, koperachtig oranje!