Hortensia Annabelle (of Hortensia sneeuwbal)

  • Hortensia Annabelle (of Hortensia sneeuwbal)

Presentatie

De belichaming van gratie

De hortensia Annabelle, een bijzondere variëteit van de kogelvormige hortensia, is een favoriet van veel tuinliefhebbers en van natuurcampings, met haar oogverblindende schoonheid en onmiskenbare charme. Deze sierlijke plant komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is geliefd vanwege zijn grote, bolvormige, zuiver witte bloemen die de hele zomer bloeien.

De hortensia’s Annabelle blijven camping Les Jardins de La Pascalinette ® betoveren met hun koninklijke aanwezigheid en hun vermogen om schaduwrijke ruimtes te verlichten. Of het nu gaat om perken, borders of snijbloemen, deze planten bieden een vleugje gratie en sereniteit aan onze prachtige tuinen, die als decor dient voor onze 4-sterrencamping in de Provence.

De korte geschiedenis…

Eén van deze bekende verhalen over de hortensia Annabelle is die van een gepassioneerde tuinierster, die na een zware storm ontdekte dat haar hortensia’s helemaal gebogen waren door het gewicht van de regen. In plaats van ze om te hakken, besloot de tuinierster ze te ondersteunen door de stelen met touwtjes vast te binden. Tot haar verbazing bleven de hortensia’s bloeien, waardoor een fraai en gedenkwaardig tuintafereel ontstond.

Naast hun opmerkelijke veerkracht hebben de hortensia’s Annabelle ook kunstenaars en dichters geïnspireerd. Hun pure schoonheid en tijdloze elegantie worden gevierd in talloze schilderijen en verzen, wat getuigt van hun impact op de menselijke creativiteit.

Identiteit

Latijnse naam :Hydrangea Arborescens 'Annabelle'
Familie :Hydrangeaceae
Geslacht :Hydrangea
Soort :arborescens
Variety :Annabelle
Color :Groen blad / witte bloemen met groene tinten
Origin :Noord-Amerika
Gebladerte :Bladverliezend
Port :Onregelmatig, struikachtig
Hoogte :1,50 m
Bloeiend :Juli t/m september
Hortensia Annabelle (of Hortensia sneeuwbal)

Wist je dat?

De bloemen kunnen de grootte van een grote ballon bereiken aan het einde van de bloeitijd!