Jacaranda mimosifolia (flamboyante blauwe dwerg)

  • Jacaranda mimosifolia (flamboyante blauwe dwerg)

Presentatie

Een explosie van kleuren in zakformaat

Stel je voor dat je op het botanische pad van 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® wandelt, op zoek naar nieuwe planten om te ontdekken. En dan opeens, in de bocht van een steegje, sta je oog in oog met een explosie van bijzonder intense kleuren. Hier kom je de kleine jacaranda mimosifolia tegen, een struik die net zo geweldig is als de naam doet vermoeden!

De jacaranda mimosifolia is een bekende subtropische, bladverliezende boom die zijn naam Blue Flamboyant volledig waarmaakt: zijn bladeren herbergen een buitengewone blauwe bloei, in grote pluimen van blauwe bignonbloemen, eerst aan het einde van de winter en dan opnieuw in de vroege zomer of herfst. Dus zelfs onze vakantiegangers die ervoor kiezen om buiten het hoogseizoen bij ons hun vakantie door te brengen, kunnen ervan genieten!

De hele wereld is in de ban van de schoonheid van deze plant

Deze prachtige sierboom komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en heeft zich verspreid naar allerlei delen van de wereld, waaronder de Middellandse Zeekust, Corsica, Japan en Nepal. Hij heeft ook gebieden veroverd in Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Zuid-Afrika, Noord-Afrika en Australië.

Deze compacte heester voegt een vleugje magie toe aan elke tuin en brengt onverwachte dynamiek in zelfs de meest beperkte ruimtes.

Het is veel meer dan zomaar een struik – het is een explosie van vreugde en vooral kleur die onze tuinen omtovert tot een waar paradijselijk hoekje op de camping, onze Coin de Paradis ® !

Identiteit

Latijnse naam :Jacaranda mimosifolia bonsaï blue
Familie :Bignoniacées
Geslacht :Jacaranda
Soort :Mimosifolia
Variety :Bonsaï blue
Color :Groen blad / blauwe bloemen
Origin :Zuid-Amerika
Gebladerte :Bladverliezend
Bloeiend :April t/m juni, oktober
Jacaranda mimosifolia (flamboyante blauwe dwerg)

Wist je dat?

De wortels van deze boom hebben schadelijke effecten op die van andere planten en zijn hout is slecht bestand tegen wind.