Feijoa Sellowiana of Braziliaanse Guave

  • Feijoa Sellowiana of Braziliaanse Guave
  • Feijoa Sellowiana of Braziliaanse Guave
  • Feijoa Sellowiana of Braziliaanse Guave

Presentatie

De heerlijke verrassing van de Jardins de La Pascalinette ®!

Deze struikachtige plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, heeft niet alleen een indrukwekkende schoonheid, maar ook nog eens heerlijk geurende vruchten. Deze vruchten komen echter pas in de herfst aan de plant, maar onze campinggasten kunnen wel genieten van de spectaculaire bloei!

Met zijn zilverkleurige, altijd groene bladeren en prachtige witte en rode bloemen produceert de Feijoa Sellowiana vanaf oktober groene, eivormige en witvlezige vruchten, met een unieke smaak die lijkt op een mix tussen aardbei, guave en ananas!

Anderen zullen vinden dat de smaak meer richting munt en marshmallow gaat! Onder zijn decoratieve uiterlijk verbergt Braziliaanse guave een culinaire schatkamer. De vruchten, rijk aan vitaminen en antioxidanten, kunnen vers worden gegeten, verwerkt tot jam, gelei of zelfs tot verfrissende drankjes. Door hun zoete, geurige smaak zijn ze een heerlijke verrassing voor je smaakpapillen en hun exotische uiterlijk is een echte blikvanger in de tuin.

Deze boom doet het goed in het klimaat van de Provence, waar hij van de warmte houdt. Als het te koud wordt, bloeit de plant niet.

Een veelzijdige plant

Deze plant is veel meer dan alleen een sierplant, met zijn heerlijke vruchten en gemakkelijke teelt verdient hij een voorkeursplaats in elke tuin die op zoek is naar een zowel een exotisch als ook gastronomisch tintje.

Feijoa Sellowiana, ook bekend als Braziliaanse guave of feijoa, is een aangename verrassing voor liefhebbers van natuurcampings die op vakantie gaan naar de Côte d’Azur!

Ligging op de camping

De Braziliaanse guave vind je aan de allée de l’Estagnol (nr. 16 op de kaart van het botanische parcours).

Identiteit

Latijnse naam :Acca sellowiana
Familie :MYRTACEAE
Geslacht :Acca
Soort :sellowiana
Color :Wit en rood
Origin :Zuid-Brazilië en Noord-Argentinië
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Fruitstruik, vaste plant
Hoogte :3 tot 6 meter
Bloeiend :Mei juni
Feijoa Sellowiana of Braziliaanse Guave

Wist je dat?

Men gebruikt het vruchtvlees van de Braziliaanse guave in cosmetische producten vanwege de eigenschap om dode huidcellen te kunnen verwijderen.