Ficus retusa

  • Ficus Retusa

Presentatie

Jadeboom of Ficus ginseng

De Ficus retusa, ook bekend als de Taiwanese Ficus, komt oorspronkelijk uit Azië en is een aantrekkelijke kamerplant met een majestueuze uitstraling en dicht gebladerte. Deze boom, die behoort tot de Moraceae-familie, wordt steeds populairder in Europa, waar hij bekend staat om zijn glanzende, leerachtige bladeren en zijn vlezige, bonsai-achtige stam. Specialisten zijn het er niet over eens of de Ficus ginseng een bonsaiboom is of niet.

Voor sommigen is het, ondanks de gelijkenis, in feite een verwarring met de soort Ficus microcarpa. Bovendien maakt zijn sierlijke silhouet hem tot een fraaie en decoratieve plant voor in huis, dat een vleugje groen en rust brengt in elke ruimte. Je vindt er zelfs een op een ereplaats in de gezellige sfeer van het loungerestaurant op de camping!

Gemakkelijke kamerplant voor iedereen

Ficus retusa is gemakkelijk te onderhouden, winterhard en is perfect voor beginnende tuiniers of mensen die op zoek zijn naar een niet veeleisende kamerplant. De plant doet het goed in heldere ruimtes, maar wel met indirect zonlicht en kan goed tegen temperatuurschommelingen.

Bovendien is de plant relatief ongevoelig voor ziekten en parasieten, waardoor het een betrouwbare keuze is om een ​​vleugje groen aan je huis of kantoor toe te voegen. Samenvattend belichaamt Ficus retusa tijdloze elegantie en vergt hij weinig onderhoud, waardoor het een favoriete keuze is onder liefhebbers van kamerplanten en, meer in het algemeen, natuurliefhebbers zoals wij! 😉

Identiteit

Latijnse naam :Ficus Retusa
Familie :Moraceae
Geslacht :Ficus
Soort :Refusa
Color :Groen
Origin :Azië
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Struikachtig
Hoogte :50 cm
Ficus Retusa

Wist je dat?

Vanwege zijn aanpassingsvermogen wordt hij in de wereld van bonsaï-liefhebbers ook wel ‘de boom van tolerantie’ genoemd.