Dwergdadelpalm Mekong

  • Dwergdadelpalm Mekong

Presentatie

De ster onder de palmen binnenshuis

Deze dwergdadelpalm wordt vaak gekweekt als kamerplant in gebieden waar het klimaat buitengroei het hele jaar door niet toelaat. Hier, in het departement Var in de Provence in het zuiden van Frankrijk, gedijt hij buiten op goed doorlatende, zonnige grond. Op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® kan je deze op je gemak bewonderen langs de met bomen omzoomde paden.

De Mekong-dwergdadelpalm, wetenschappelijk bekend als Phoenix roebelenii, is een exotische en aantrekkelijke plant die een tropisch karakter aan onze tuinen geeft. Deze miniatuur-palmsoort komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, met name Laos en Cambodja, en wordt gewaardeerd om zijn elegante uiterlijk en onderhoudsgemak.

Weelderig blad dat indruk maakt

De Phoenix roebelenii wordt gekenmerkt door zijn slanke stam en gewelfde, gevederde bladeren die lijken op die van grote tropische palmen en dan dus in een kleiner formaat. De bladeren zijn schitterend donkergroen en vormen een dichte, aantrekkelijke kroon. De Mekong-dwergdadelpalm is makkelijk te verzorgen en vraagt weinig aandacht als hij eenmaal staat.

Hij verdraagt droogte en hitte goed, maar heeft wel regelmatig water nodig om de grond licht vochtig te houden. Bovendien is hij over het algemeen goed bestand tegen ziekten en plagen, waardoor hij een ideale keuze is voor het team van tuiniers op onze natuurcamping!

Identiteit

Latijnse naam :Phoenix roebelenii
Familie :Arécaceaes
Geslacht :Phoenix
Soort :Roebelenii
Color :Donkergroen
Origin :Zuidoost-Azië
Gebladerte :Groenblijvend
Port :Struikachtig, palm
Hoogte :2 tot 3 m
Bloeiend :Zomer
Dwergdadelpalm Mekong

Wist je dat?

Het is een zuiverende plant en heeft een zuiverende werking op het formaldehyde dat in onze woningen wordt aangetroffen.