Chinese toverhazelaar

  • Chinese toverhazelaar
  • Chinese toverhazelaar
  • Chinese toverhazelaar

Presentatie

Talrijke medicinale toepassingen

De Chinese toverhazelaar, ook bekend onder de botanische naam Hamamelis virginiana, is een fascinerende plant met meerdere medicinale toepassingen die je ook kunt vinden op de paden van 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® in de Provence. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, komt deze plant uit Noord-Amerika! Hij staat ook zeer bekend om zijn helende eigenschappen.

Deze bladverliezende struik staat daarnaast bekend om zijn levendige gele bloemen die bloeien in de herfst, een tijd waarin weinig andere planten tot bloei komen. Het zijn echter de bladeren, de bast en het extract die de aandacht hebben getrokken van kruiden-wetenschappers en beoefenaars van alternatieve geneeswijzen.

Natuurlijke gezondheid

De toverhazelaar wordt al eeuwenlang gebruikt in traditionele behandelingen voor verschillende aandoeningen, waaronder huidontstekingen en andere irritaties. Dankzij de samentrekkende, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen wordt het vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten en genezende zalven.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het vaak gebruikt om kneuzingen en blauwe plekken te behandelen.

Bovendien staat toverhazelaar bekend om zijn gunstige effecten op de bloedcirculatie, waardoor zwelling wordt verminderd en pijn die gepaard gaat met verschillende aandoeningen, wordt verlicht. Op je favoriete camping aan zee kan je altijd rekenen op de bubbelbaden van het waterpark of de privé-bubbelbad van de Quintessence ® stacaravan om je spieren te ontspannen na lange wandelingen! 😉

Identiteit

Latijnse naam :Hamamelis mollis
Familie :HAMAMELIDACEAE
Geslacht :Hamamelis
Soort :mollis
Color :Geel of rood
Origin :Noord-Amerika
Gebladerte :Bladverliezend
Port :Meerjarige boom met bloemen
Hoogte :1,80 tot 2 m
Bloeiend :Herfst
Chinese toverhazelaar

Wist je dat?

Veel cosmetica en dermatologische producten worden gemaakt van de Chinese toverhazelaar.